Kunstschilder Cor Pirovano exposeert in Grote Kerk

Cultuur
Lenin in Smoiny.
Lenin in Smoiny. (Foto: Cor Pirovano)

BEVERWIJK - Cor Pirovano, een amateurkunstschilder, brengt zijn realistische schilderijen naar een breder publiek. Met meer dan honderdvijftig werken op zijn naam, heeft Cor een indrukwekkende collectie opgebouwd. Zijn schilderijen variëren van gevluchte Oeigoerse vrouwen tot straatmuzikanten, en van Afghaanse kinderen tot fruit in plastic. Een selectie van zijn kunstwerken is momenteel te bewonderen in de Grote Kerk Beverwijk.

Cor Pirovano begon zijn schildersavontuur al in de jaren ‘70. Sinds vier jaar volgt hij lessen bij Schilderschool Rob de Reus in Uitgeest. Hij had altijd de wens (een deel) van zijn schilderijen tentoon te stellen aan een groter publiek. Tot zijn grote geluk gaf het bestuur van de Grote Kerk hem die gelegenheid. Na een bezoek van Bert Kisjes, kreeg hij de uitnodiging om ze in het kerkgebouw op te hangen. Nu sieren maar liefst 24 van zijn werken de muren. De expositie is te bezoeken tot 16 mei en is vrij toegankelijk op woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Voorproefje

Ben je nu al benieuwd naar de werken van Cor? Een deel van zijn werken kun je terugvinden op schilderschoolrobdereus.nl/leerlingen.php onder de naam Cor P.

Sinaasappelen.