Gouden Dagen Beverwijk/Heemskerk organiseert: ‘Leuke uitstapjes met de Gouden Koets’

Nieuws
De dames Han uit Beverwijk en Bosgra uit Heemskerk.
De dames Han uit Beverwijk en Bosgra uit Heemskerk. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Met de Gouden Koets maken de vrijwillige chauffeurs van Gouden Dagen leuke uitstapjes door het duingebied. Denk aan een kopje koffie drinken bij de Kruisberg, op het strand of bij het Hof van Kijk-Uit. Maar een pannenkoek eten bij Johanna’s Hof behoort ook tot de mogelijkheden.

Wilt u mee met de Gouden Koets door het duingebied dan kunt zich hiervoor inschrijven via het telefoonnummer van ViVa! Zorggroep: 088-9958000. Geeft u aan dat het om een rit met de Gouden Koets gaat. Er kunnen maximaal drie passagiers mee en een rollator.

Het programma voor juni is:

vrijdag 9 juni: het Hof van Kijk Uit. Tijd: 13.30 – 16.00 uur. Kosten € 3,- (incl. koffie/thee en een gebakje); Dinsdag 13 juni: Johanna’s Hof. Tijd: 11.30 – 15.00 uur. Kosten € 6,- (incl. pannenkoek en drankje); maandag 19 juni: het strand. Tijd: 13.30 – 16.00 uur. Kosten € 3,- (incl. koffie/thee en een gebakje); woensdag 21 juni: Hof van Kijk Uit. Tijd 11.00 - 14.30 uur. Kosten: € 6,- (incl. lunch); donderdag 29 juni: Kruisberg. Tijd: 10.15 tot 12.30 uur. Kosten: € 3,- (incl. koffie/thee en een gebakje).

Vrijwilliger Bob: ‘’Woensdag 17 mei vertrokken de dames Han uit Beverwijk en Bosgra uit Heemskerk met de Gouden Koets naar de Kruisberg. Het was een stralende voorjaarsdag. Op de heenreis door de duinen zijn vooral de opvallende veranderingen die plaatsvinden in het landschap besproken.’’ 

Feest der herkenning

Hij vervolgt: ‘’Ook was het een feest der herkenning over de plekken waar de dames in het verleden gewandeld en gefietst hebben. Na een heerlijk kopje koffie met de specialiteiten van de Kruisberg erbij en de gezellige gesprekken zijn we op de terugweg door het tuindersgebied weer op huis aangegaan.’’ 

Buurtwandeling

Vrijdag 19 mei vertrok mevrouw Kremer met vrijwilligster Tineke naar de buurt waar mevrouw vroeger heeft gewoond; de Professor ten Doesschatestraat in Heemskerk. Na de buurtwandeling brachten ze een bezoek aan de markt. 

Graag geziene gast

Mevrouw Kremer was een graag geziene gast. Keer op keer werd ze op de markt aangesproken door bekenden van haar. Het was steeds ”hé Tante Dien” en dan kwamen de herinneringen van vroeger even ter sprake. 

Tijdens een wandeling door het dorp, liepen we langs slager de Roode. Mevrouw was jarenlang klant geweest en ze wilde graag even naar binnen. Enthousiasme alom. 

Ze werd omhelsd door de slager en kreeg een lekker stuk worst mee!

Als afsluiting genoten ze bij het Dorrup na met een kopje soep en een bakje frites.