Open Tuinen in Heemskerk

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Liefhebbers kunnen hun groene hart weer ophalen tijdens het ‘open tuinenweekend’ van tuiniervereniging Groei en Bloei op 1 en 2 juli aanstaande. Tijdens dit weekend kan er weer heerlijk rondgedwaald worden door verborgen groene parels, met een lijst van verrassende tuinen. Dit jaar doen er maar liefst 14 tuinen mee, met verschillende achtergronden. Zo kan er een kijkje genomen worden bij de zorgtuin van stichting de Reigershoeve, en doet er dit jaar ook een bijzondere Japanse tuin mee.

Permacultuur tuin

Het thema dit jaar is de ¨Klimaatvriendelijke tuin”, en kan er door bezoekers veel inspiratie opgedaan worden om zelf thuis aan de slag te gaan met dit groene thema. Een tuin die hier mooi bij aansluit, is de permacultuurtuin. Deze tuin is aangelegd volgens het principe ‘tuinieren volgens de natuur’. Permacultuur is geïnspireerd op het oerbos en het zelfvoorzienend leven. De tuin is opgebouwd uit verschillende lagen, om er voedsel uit te kunnen oogsten, maar ook geneeskrachtige kruiden en bouwmaterialen.

Vergeten groente en fruit

Ook de kasteeltuin bij slot Assumburg doet mee aan het open tuinenweekend, met zijn prachtige rosarium en de interessante moestuin met een interessante collectie van vergeten groente en in de boomgaard maar liefst 156 stuks oude hoogstamfruitrassen.

Op de website https://groei.nl/opentuinenweekend kunt u de deelnemende tuinen vinden.

Afbeelding
Afbeelding