Gitaarfestival IJmond 2023: ‘Hopen op 100 gitaarspelers of meer’

Nieuws
Iedereen die gitaar speelt kan meedoen.
Iedereen die gitaar speelt kan meedoen. (Foto: Aangeleverd)

IJMOND - Zondagmiddag 5 november vindt het negende Gitaarfestival IJmond plaats in Beverwijk. Aan het jaarlijks terugkerend festival kan iedereen die gitaar speelt meedoen en optreden voor familie, vrienden en kennissen. Veel gitaarspelers hebben podium-vrees en durven de stap niet te maken. 

Aanmelden kan tot woensdag  25 oktober

Het is niet de bedoeling een lang optreden te verzorgen. De optredens duren minimaal 5 en maximaal 20 minuten. 

Dit wordt de negende editie van het gitaarevenement 

Beste stukje

Gitaarspelers worden opgeroepen om hun beste stukje te laten horen voor het publiek. Ook optredens met meerdere gitaren wordt op prijs gesteld. Neem dus zelf je familie, vrienden en kennissen mee om gezellig op zondagmiddag voor hen te spelen.

Er zijn vier podia waar verschillende gitaarstijlen zijn te beluisteren, klassiek, country- en western, pop-, rock en jazz én folklore, zoals Spaans, Iers, Turks of wat voor achtergrond dan ook. 

Lange geschiedenis

Van gitaar afgeleide instrumenten zijn ook welkom omdat het snaarinstrument een lange geschiedenis heeft en in veel landen een aangepaste vorm heeft verkregen zoals luit, mandoline of banjo. 

Aanmelden kan op info@gitaarfestivalijmond.nl vóór woensdag 25 oktober. Geef aan hoe lang je wilt spelen en in welke stijl. Er zijn géén kosten aan verbonden. De entree voor het publiek in het Kennemer theater en in de Grote Kerk is gratis.

De afgelopen acht gitaarfestivals hebben een opgaande lijn laten zien. Na een voorzichtige start in 2015 met ruim 50 gitaarspelers, groeide het festival tot in 2019 met bijna 100 gitaristen op de verschillende podia. De coronaperiode heeft een duidelijke terugslag laten zien, maar na de doorstart in 2022 zijn dit jaar de voorbereidingen weer met enthousiasme opgepakt. 

De afgelopen acht gitaarfestivals hebben een opgaande lijn laten zien

Diensten ter beschikking

Het Cultuurhuis in Heemskerk, het Centrum voor de Kunsten, de Grote Kerk en het Kennemer theater in Beverwijk stellen hun diensten ter beschikking om een gezellige middag te realiseren. ‘’We hopen dit jaar weer 100 gitaarspelers of meer op de 4 podia te laten spelen voor een grote menigte familie, vrienden en kennissen’’, aldus de organisatie.

Optreden hoeft niet lang.
Afbeelding
Afbeelding