‘Dolorosa’ maakt al 20 jaar mensen blij

Nieuws
Koor Dolorosa.
Koor Dolorosa. (Foto: Facebook Dolorosa)

HEEMSKERK - Het koor Dolorosa uit Heemskerk maakt al twintig jaar de mensen blij! Dolorosa dat 20 jaar bestaat, geeft een jubileumconcert op zaterdag 21 oktober in de Jansheeren in Heemskerk: “Dolorosa door de jaren heen”.

Van winkelopening tot bejaardenhuis en van kroeg tot kerk; er is bijna geen locatie in de wijde omgeving waar het koor Dolorosa niet heeft gezongen. Talloze festiviteiten heeft het in de loop der jaren opgeluisterd. Al twintig jaar trekt het 27-koppige koor, bestaande uit 9 alten, 9 sopranen en 9 mannen, begeleid door 4 muzikanten veel publiek. Vooral het zeer toegankelijke Nederlandstalige repertoire - van Boudewijn de Groot tot André Hazes, spreekt de mensen aan.

Dolorosa is 20 jaar geleden ontstaan uit het honderdkoppige smartlappenkoor van de muziekschool. Dit koor was veel te groot om op te treden en daardoor ontstond een aantal kleinere koren, waaronder Dolorosa.

Piet de Groot is de muzikaal leider, een fantastische accordeonist, die jarenlang deel uitmaakte van “de Tophitters”, een bekende band uit Uitgeest. Achter de drums zit Jan van der Kommer, de bekende palingboer én ook ex “Tophitter”. Adri Hulst en Joke Klingeler op accordeon completeren de begeleiding.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ca. 22.45 uur met twee keer een pauze. Kaarten kosten € 7,50 en zijn te bestellen bij Joke Klingeler 06-43176591 of Marian Snijders 06-29803276. Website: koordolorosa.com, e-mail: Dolorosa@gmail.com