Miep en Wim Palm – van Hattem 65 jaar getrouwd: ‘Vervelen komt bij ons niet voor!

Nieuws
Miep en Wim bij de replica van De Halve Maen.
Miep en Wim bij de replica van De Halve Maen. (Foto: Siem Weterings)

HEEMSKERK - In 2022 gaven zo’n 70 duizend paren elkaar het jawoord. Dat zijn er ongeveer 20 duizend meer dan in 2020 en 2021, maar dat kwam natuurlijk door corona. Toch trouwen er minder stellen dan vroeger terwijl het aantal inwoners van Nederland alleen maar toeneemt. Toen trouwden bijna ieder stel, want zomaar samenwonen kon natuurlijk niet. Wat zouden de buren en meneer pastoor daar wel niet van denken.... Wim Palm (83) en Miep van Hattem (82) waren er vroeg bij in 1958. Op 10 oktober 2023 hopen zij te vieren dat ze 65 jaar getrouwd zijn.

door Siem Weterings

In Hattem, een Hanzestad aan de IJssel, aan de rand van de Veluwe nam een buurjongen Wim mee naar de boerderij waar Miep woonde. Maar bijna elke boerderij heeft een waakhond. 


Gelukkig stond er een trap tegen de hooiberg en kon Wim zichzelf in veiligheid brengen. Miep was de reddende engel en de rest is geschiedenis. Na hun huwelijk werkte Wim in de bouw, maar na de strenge winter van ’63 had hij het daar wel gezien en kwam in 1964 naar Heemskerk om bij Hoogovens aan de slag te gaan. 

60 Jaar in Heemskerk

Volgend jaar wonen ze dus alweer 60 jaar in Heemskerk en daar hebben ze geen moment spijt van gehad.

Eigenlijk vonden ze het niet zo nodig om in de krant te staan, maar hun dochters Gea en Anneke dachten daar terecht anders over. 65 Jaar getrouwd is toch wel heel bijzonder, zeker in een tijd dat scheiden veel vaker gebeurt dan vroeger. Naast de 2 dochters hebben Miep en Wim een schoonzoon, 7 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen waar ze gek op zijn. Miep:” Vervelen komt in ons woordenboek niet voor!”

2 Rechterhanden

Wim heeft 2 rechterhanden en heeft tot zijn 55e bij Hoogovens gewerkt tot hij in de vut moest. Hij is altijd erg actief geweest. 

Wim heeft een prachtige replica gemaakt van de Halve Maen

Hij heeft een prachtige replica gemaakt van de ‘Halve Maen’, een schip dat in 1609 de handel met Amerika opende. Wim heeft er 3 jaar over gedaan, een echt monnikenwerk met alle kleine details. 

Flight Simulator

Een andere hobby was Flight Simulator, door zijn achtergrond bij de luchtmacht heeft hij heel wat vluchten gemaakt. En vliegtuigen spotten hoort daar natuurlijk bij. Tegenwoordig moet hij het toch wat rustiger aan doen, hij fietst ontzettend veel op zijn e-bike. Even naar Egmond, de Ruïne van Bredero of even vogelvoer halen in Zaandam. “Stil zitten kan ik niet.”

Miep heeft bijna 40 jaar in de zorg gewerkt en zingt nu nog met veel plezier bij gemengd koor ‘Bellissimo’. 

Canada

Haar ouders zijn in 1960 naar Canada geëmigreerd en samen of alleen zijn ze talloze keren de oceaan over gevlogen om daar op bezoek te gaan. Ze leest ontzettend graag, borduren, kaarten en puzzelen, nee, vervelen doet ze niet. Op 10/10 komt burgemeester Luijten op de koffie en daarna op naar de 66.