Amsterdam Wind Quintet brengt verhalen en muziek naar De Cirkel

Nieuws
Amsterdam Wind Quintet.
Amsterdam Wind Quintet. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Het Amsterdam Wind Quintet treedt zondag 8 oktober 2023 om 11.30 uur op in Theater en Filmhuis De Cirkel in Heemskerk. Het Amsterdam Wind Quintet is een blaaskwintet, en brengt fantastische verhalen en magische muziek. Mythen en vertellingen zijn sinds honderden jaren een grote inspiratiebron voor allerlei kunstenaars geweest. De aantrekkingskracht van deze verhalen ligt in hun menselijke betekenis. Vaak lijken deze op het eerste gezicht sprookjesachtig, komisch, gruwelijk of gewoon absurd, maar bij nader inzien blijkt er altijd een diepere wijsheid in te zitten.

Het Amsterdam Wind Quintet heeft een programma samengesteld waarin het publiek wordt meegevoerd in de wereld van machtige goden, magische bovennatuurlijke wezens en absurde karakters. Ze spelen muziek van Mozart, Beethoven, Mahler, Grieg, Ravel, Dvorak en Arnold.

Het quintet is opgericht in 2006. Dit blaaskwintet geeft kamerconcerten in Nederland en heeft daarnaast een internationale reputatie opgebouwd. Ze hebben diverse optredens verzorgd in het Concertgebouw te Amsterdam en voor Radio 1 en Radio 4. Ook toerden zij in 2014 en 2017 in China. Dit seizoen zijn er 8 koffieconcerten in theater en Filmhuis De Cirkel. Een kopje koffie of thee is bij de prijs inbegrepen. Het totale aanbod staat op www.decirkelheemskerk.nl/koffieconcert/