Sinterklaas: 18 november in Beverwijk, 19e in Heemskerk en 25e in Wijk aan Zee

Nieuws
Sinterklaas vorig jaar bij aankomst in Heemskerk.
Sinterklaas vorig jaar bij aankomst in Heemskerk. (Foto: Leo Tillmans)

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Sinterklaas en zijn pieten komen zaterdag 18 november aan in Beverwijk. De Goedheiligman wordt ontvangen door burgemeester Martijn Smit. Vorig jaar stond de burgervader de Sint ook al op te wachten. In Heemskerk komt Sinterklaas aan op zondag 19 november. Hij wordt welkom geheten op het Nielenplein. In Wijk aan Zee arriveert Sint-Nicolaas met zijn pieten op zaterdag 25 november.

In verband met de komst van Sint en zijn pieten wordt in de middag in de Breestraat vanaf 14.00 uur in het centrum van Beverwijk door de plaatselijke ondernemers allerlei festiviteiten georganiseerd. Zo is er volop muziek en kunnen Beverwijkers en andere belangstellenden genieten van demonstraties op sportgebied. Kinderen krijgen gratis limonade en pepernoten. Na de ontvangst door de burgemeester kunnen kinderen de Sint de hand drukken en met hem op de foto.

Ook zal Sint met zijn Pieten Wijk aan  Zee aandoen. Dat zal gebeuren op zaterdag 25 november. Vanaf 13.00 uur bezoekt Sinterklaas het dorp. Hij begint aan de Duinrand. Sint zal ook in het dorpshuis De Moriaan zijn, waar een mooi Sinterklaasfeest met veel muziek wordt gehouden.

In Heemskerk arriveert Sinterklaas op zondag 19 november. Hij wordt met de pieten opgehaald bij het Sinterklaashuis om 13.00 uur. De Sint trekt dan door het dorp en eindigt in het centrum van Heemskerk waar hij rond 14.30 uur op het podium bij het Burgemeester Nielenplein (heet die dag ‘Pietenplein’) wordt verwacht. Daar word hij welkom geheten. Op het ‘Pietenplein’ is vanaf 12.30 uur muziek, kinderen kunnen meezingen met Sinterklaasliedjes. Na de officiële ontvangst kunnen zij op de foto met de Sint. Het Sinterklaasfeest duurt tot ongeveer 16.00 uur. 

Sint in 2022 werd ontvangen door burgemeester Smit in Beverwijk.