Klimaatfestival op 4 november in Kasteel Assumburg

Nieuws
Kasteel Assumburg.
Kasteel Assumburg. (Foto: Archief Rodi Media)

HEEMSKERK - Van 30 oktober tot en met 5 november is het Nationale Klimaatweek in Nederland. En Heemskerk doet mee want het organiseert het gratis Klimaatfestival op zaterdag 4 november in Kasteel Assumburg van 12.00 tot  16.00 uur. Alle informatie over duurzaamheid en het klimaat kunt u er verkrijgen. De opening van het Klimaatfestival is die zaterdag om 12.15 uur door de wethouders Ani Zalinyan en Piet Burgering.  Dan volgt er de Klimaatquiz van 12.20 tot 12.40 uur. Iedereen kan meedoen en de winnaar krijgt een Ezelpas van €50.

Je kunt een biodiversiteitswandeling maken. Die duurt van 13.00 tot 15.00 uur. Maak een rondleiding door de kasteeltuin en zie hoe vrijwilligers biodiversiteit in de tuin versterken. 

Duurzame workdshops

Doorlopend tijdens het festival zijn er duurzame workshops. Maak bijvoorbeeld uw eigen duurzame deodorant. Of tover oude spullen om tot mooie sfeerlichtjes. Volg verder een workshop boekvouwen door de bibliotheek. Oude boeken krijgen een tweede leven.

Geniet voorts van livemuziek. Dit wordt  door Jacco de Wit en band verzorgd. Jacco is één van de adviseurs bij de gemeente. Verder: Groenadvies voor uw (moes)tuin; Vereniging Groei & Bloei maakt voor u een gratis tuinontwerp en geeft advies over duurzaam; tuinieren, compost en wateropvang. En er zijn energiebesparingstips. EcoHeemskerk, Duurzaam Bouwloket en GroenThuis geven tips over energiebesparing in huis. 

Energiecoach

Ook kunt u een afspraak maken met een energiecoach. Repareer ook uw spullen bij het Repair Café, daar wordt u geholpen om kapotte spullen te repareren, van elektronica tot fietsen. Schat of rommel? Laat uw spullen taxeren bij de kraam van Kringloopwinkel de Groene Ezel. Is het kunst of kitsch?

Kledingruil: Ruil kleding met buurtgenoten via Ketting Kledingruil. Groenexperts: de adviseurs vertellen u alles over water in Heemskerk, aanleggen van geveltuintjes en het adopteren van groene stukjes in de gemeente, met gratis struiken en zaden om meteen aan de slag te gaan.

GreenBiz IJmond

Ondernemers en duurzaamheid: GreenBiz IJmond en Nova College adviseren ondernemers over verduurzaming van hun bedrijf.

Elektriciteitsnet en zonne-energie: Leer van de netbeheerders Stedin/Liander hoe u het beste omgaat met (zonne-)energie.