‘Achthonderd man minder, rekening neergelegd bij personeel’

Nieuws
Tata Steel in IJmuiden.
Tata Steel in IJmuiden. (Foto: Bert Westendorp)

IJMOND - Maandag 13 november 2023, is de Centrale Ondernemingsraad (COR) van Tata Steel Nederland (TSN) geïnformeerd over voorgenomen plannen om 800 arbeidsplaatsen in IJmuiden te schrappen. De slechte performance van het bedrijf op dit moment is geen verrassing, maar de COR is wel verontwaardigd dat het bedrijf een deel van het personeel hiervan de rekening laat betalen. 

Centrale Ondernemingsraad Tata Steel Nederland ziet falend beleid

De huidige situatie van het bedrijf is immers niet alleen een gevolg van de enorm slechte marktomstandigheden van dit moment, maar ook resultaat van het gevoerde beleid in de afgelopen jaren. 

De COR constateert dat het bedrijf beseft dat er niet in de 5-ploegendienst van de productie gesneden kan worden. De voorgenomen uitbestedingen bij een aantal afdelingen zijn echter volgens de COR volstrekt onnodig en dus ongewenst, en leiden niet tot kostenbesparing. 

‘’De COR zal zich samen met de lokale Ondernemingsraden gaan buigen over de komende adviesaanvragen en deze zeer kritisch beoordelen. Uitgangspunt daarbij is dat voor alle onder onze CAO vallende collega’s het Werkgelegenheidspact van toepassing is’’, aldus de COR.