Sinterklaasintocht in Heemskerk 2023: dit moet je weten

Nieuws
Nu nog geniet Sinterklaas met een glaasje van de Spaanse zon, maar zondag is hij in Heemskerk.
Nu nog geniet Sinterklaas met een glaasje van de Spaanse zon, maar zondag is hij in Heemskerk. (Foto: Colorscan)

HEEMSKERK - Hij zit nog in Spanje, waar Sinterklaas geniet van een glaasje in de Spaanse zon. Maar zaterdag doet hij Nederland aan en zit de Sint onder andere in Beverwijk. Na de (zaterdag)nacht doorgebracht te hebben in Kasteel Marquette gaat Sinterklaas komende zondag in een lange optocht naar het centrum van Heemskerk waar de kinderen samen met hun ouders Sint en zijn Pieten opwachten. 

De route die is dit jaar aan het einde iets aangepast. In plaats van door de Kerklaan te rijden (linksaf bij Juma) gaat de Sint op zijn paard Ozosnel rechtdoor naar de rotonde richting Kerkplein. Om dan linksaf te slaan naar het Pietenplein (Nielenplein). 

Sint heeft het zaterdag beredruk en overnacht dan in Kasteel Marquette

Hier stapt Sinterklaas af en wordt dan welkom geheten door de burgemeester van Heemskerk, Alexander Luijten. 

Handjes schudden

Na de verwelkoming verlaat de Sint het podium en komt hij naar de kinderen toe. Uiteraard om handjes te schudden en op de foto te gaan. Het feest op het Pietenplein wordt met muziek en dans van dansstudio Patty omlijst.

Vele Pieten meegenomen

Sinterklaas heeft vele Pieten meegenomen uit Spanje die voldoende pepernoten bij zich hebben. Naast de vele opmerkelijke auto’s, lopen er ook glutenvrije pieten mee. Door de verwachte drukte is het belangrijk om niet op de rijbaan te staan, maar op de stoep te blijven. 

De Sinterklaasintocht is het moment om afscheid te nemen van je speen. Ben jij oud genoeg om afscheid te nemen van je speen? 

Geef je speen aan de speen-Piet

Geef dan je speen mee aan de speen-Piet tijdens de intocht van Sinterklaas in Heemskerk. Je herkent de Piet aan het mandje met spenen eraan. 

Bestemming

Je kunt jouw speen tijdens de ophaaltocht afgeven of later bij het podium. Sinterklaas belooft dat alle speentjes mee gaan naar Spanje, waar deze zelfs een bijzondere bestemming krijgen! Namelijk in de ‘speenboom’.

Herinnering

Deze prachtige boom staat midden in de mooie tuin van Sinterklaas en daar worden alle speentjes in opgehangen. Zo hebben Sinterklaas en de Pieten een herinnering aan alle kinderen die weer ouder zijn geworden. ‘’We zien je heel graag verschijnen op zondag 19 november in Heemskerk en lever jouw speentje in’’, aldus de organisatie.

Kom jij ook zaterdag naar het ‘Pietenplein?’

 Hieronder de (verwachte) tijden: 

12.30 uur - De Pieten komen naar het Nielenplein toe 13.00 uur - Ophaaltocht richting Marquette 13.30 uur - Intocht Sinterklaas vanaf Marquette 14.15 uur - Welkomstfeest op het Pietenplein 15.00 uur - Geen defilé! De Sint komt naar de kinderen toe 16.00 uur - Einde Sinterklaasfeest.

Voor de meest actuele informatie, ga naar: https://sinterklaasheemskerk.nl

Afbeelding