Het jaar afsluiten in de natuur met Meer Bomen Nu

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Hans Blomvliet)

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Na de gezellige start op 11 en 18 november gaan we ook in december twee zaterdagen met vrijwilligers zaailingen oogsten in Beverwijk. Iedereen die komt helpen, mag gelijk boompjes meenemen en de overige zaailingen worden opgeslagen om eind van de winter uit te delen.

Aanstaande zaterdag 16 december gaan we o.a. beuk, iep, kastanje en hulst oogsten in park Scheijbeeck. Op 30 december gaan we o.a. esdoorns oogsten in park Westerhout en om het jaar gezellig af te sluiten, staat er die dag ook warme chocolademelk klaar.

Gratis boompjes en struiken voor eigen tuin

Meer Bomen Nu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. Overal staan zaailingen op plekken waar ze geen kans hebben: te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij het pad. Ook in Beverwijk. Door samen aan de slag te gaan, kunnen we duizenden boompjes en struiken een tweede kans geven.

De verplantmethode van Meer Bomen Nu helpt de omgeving te vergroenen, klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke tijd in de natuur.

Oogstdagen zaailingen Meer Bomen Nu; verzamelen bij Kinderboerderij De Baak; op zaterdag 16 en 30 december, 9.30-15.30 uur.

Meedoen? Maak een vrijwilligersprofiel aan op www.meerbomen.nu/ik-doe-mee of meld alleen aan voor 16 december via https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1592 en voor 30 december via https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1593