Gluren bij de locaties van ViVa! Beverwijk

Nieuws
De Iers/Schotse folkband Bouddica's Voice in Huis ter Wijck.
De Iers/Schotse folkband Bouddica's Voice in Huis ter Wijck. (Foto: ViVa! Zorggroep)

BEVERWIJK - Vorig weekend, en om precies te zijn op zondag 4 februari, openden allerlei soorten en maten huiskamers hun deuren in het kader van Gluren bij de Buren. In 2008 begon dit culturele evenement kleinschalig in de huiskamers van Amersfoort, inmiddels doen al 24 gemeenten mee. Dit jaar sloot ook ViVa! Zorggroep met drie woonzorglocaties aan: Lommerlust, ViVa! Elsanta en Huis ter Wijck.  

Medewerker Welzijn Lizzy Engelen ziet alleen maar voordelen van het evenement: “De bewoners genieten van de optredens, we leren nieuwe artiesten kennen én we vinden het heel leuk dat ook inwoners uit Beverwijk en omstreken nu eens bij ons binnenlopen. We geven graag een inkijkje in hoe het er aan toe gaat bij ViVa! Elsanta.”

Activiteiten

In Lommerlust werden Beverwijkers uitgenodigd om een voorwerp mee te brengen, wat hun verbondenheid met de gemeente symboliseert. In een speed-interview van tien minuten werd het bijbehorende persoonlijke verhaal opgetekend en een foto gemaakt. In Huis ter Wijck trad de Iers/Schotse folkband Bouddica’s Voice driemaal op. Weemoedige en vrolijke nummers wisselden elkaar af. En bij ViVa! Elsanta stond pop en musicalkoor Take it Easy met maar liefst 30 man en vrouw sterk klaar voor een afwisselend optreden.