Herenboeren Rorik komt op stoom

Nieuws
Leden van een coöperatieve Herenboerderij werken samen op hun Herenboerderij.
Leden van een coöperatieve Herenboerderij werken samen op hun Herenboerderij. (Foto: Mark van Stokkom)

BEVERWIJK - Een nieuwe ontwikkeling op landgoed Rorik: de oprichting van een coöperatieve Herenboerderij. Meer dan 200 huishoudens worden eigenaar van een eigen boerderij op het landgoed. De coöperatie neemt een boer in dienst die samen met de leden duurzaam voedsel produceert. De eerste 100 deelnemers (meer dan 50 huishoudens) hebben zich al aangemeld. Op zondag 25 februari vindt de eerstvolgende informatiebijeenkomst plaats.

De initiatiefnemers van Herenboeren Rorik organiseerden dit jaar al drie drukbezochte informatiebijeenkomsten. Meer dan 150 belangstellenden luisterden naar de plannen en stelden al hun vragen aan de organisatoren. Inmiddels staan meer dan vijftig huishoudens ingeschreven bij de coöperatie en het aantal groeit elke week. “We zien zoveel enthousiasme bij de leden”, aldus voorzitter Wolter van der Vlist. “Ze staan echt te trappelen om met elkaar te gaan starten!”

Informatiebijeenkomst

De eerstvolgende fysieke informatiebijeenkomst is zondag 25 februari om 13.00 uur, na een presentatie over de aanpak lopen de deelnemers het landgoed over om te zien waar straks groenten en fruit wordt geteeld. Aanmelden kan via rorik.herenboeren.nl.