Statenleden zetten Joost Huijgens in het zonnetje

Nieuws
Joost Huijgens werd in het zonnetje gezet op Valentijnsdag.
Joost Huijgens werd in het zonnetje gezet op Valentijnsdag. (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK - Het is al even terug, maar op Valentijnsdag deelden Statenleden van Noord-Holland gezamenlijk met raadsleden van de VVD, taarten uit aan personen en organisaties die iets bijzonders voor de gemeenschap hebben gedaan. In Heemskerk werd autorijschoolhouder Joost Huijgens in het zonnetje gezet door Gaatze de Vries (VVD fractie/commissielid van de provincie) en Anita Perré-Meijer (Heemskerks VVD raadslid).

In Heemskerk werd rijschoolhouder Joost Huijgens in het zonnetje gezet. Hij heeft dit verdiend omdat hij zich al jaren inzet voor onder andere de stichting Rocking Up X-mas Heemskerk/Beverwijk, deze stichting maakt luxe kerstpakketten met een driegangenmenu, kerstontbijt en cadeautjes voor de kinderen en ook gezinsuitjes voor mensen die rond de armoedegrens leven. Joost helpt elk jaar met zijn bus en aanhanger de enorme hoeveelheid voorraad (voor dit jaar zelfs voor 270 gezinnen) van de opslag naar de inpaklocatie te sjouwen en rijden. Ook doneert hij aan dit goede doel. 

Joost heeft zich ook ingezet voor een gevlucht Oekraïens gezin dat naar Heemskerk kwam. Een hoogzwangere moeder en haar dochtertje van twee jaar oud. Samen met buren heeft hij ervoor gezorgd dat dit gezinnetje goed terecht kwam met alles wat zij nodig hadden, ook voor de baby werd alles aangeschaft en in orde gemaakt.

Joost is enorm maatschappelijk betrokken. Zijn rijschool biedt bijvoorbeeld ook rijles aan voor mensen met beperkingen.

Waardering

Zijn goede werk wordt enorm gewaardeerd en daarom werd Joost even in het zonnetje gezet en hem een lekkere taart overhandigd.