Workshop Zeefdrukken bij Lucasgilde Beverwijk

Nieuws
Zeefdruk.
Zeefdruk. (Foto: aangeleverd)

BEVERWIJK - Het Lucasgilde Beverwijk geeft een workshop Zeefdrukken in de maanden maart en april op in totaal vijf avonden. De workshops starten op maandag 18 maart om 19.00 uur in het atelier van het Lucas Gilde, Kerkplein 3 in Beverwijk.

Het principe van de zeefdruktechniek is doordruk met gebruik van een zeefraam. Een zeefraam is een houten of aluminium lijst, bespannen met kunststof gaas, die met klemmen aan een tafel wordt bevestigd. Het gaas is de beelddrager. Er wordt gewerkt met sjablonen van papier die zich hechten aan het gaas. Door de open delen wordt verf gedrukt, met behulp van een rakel. Precies daar waar men de kleur en afbeelding wil hebben. Kleur voor kleur, sjabloon na sjabloon, wordt de zeefdruk aan de hand van een zelfgemaakt ontwerp opgebouwd. Voor elke nieuwe drukgang wordt het raam schoon gemaakt. De techniek is vrij eenvoudig, je kunt zowel schilderachtig als heel strak werken, maar ook collage effecten toevoegen. Er is veel mogelijk en de resultaten zijn vrijwel altijd bijzonder mooi. In de workshops maak je een oplage van ongeveer acht à tien stuks. Goed kunnen tekenen of schilderen is overigens niet per se nodig. Met een beetje gevoel voor kleur en compositie kun je al heel snel mooie zeefdrukken maken.

Ina Zwart, bekend regionaal kunstenaar, gaat de cursus geven.

Workshop

De workshop begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur en is op de volgende dagen: 18 en 25 maart, 8, 15 en 22 april. De kosten voor niet-leden zijn 80 euro en voor leden 60 euro. Deze kosten zijn inclusief materiaal. Iedereen van elk niveau is welkom, maar vol is vol.

Aanmelden kan via het contactformulier op lucasgildebeverwijk.nl of via info@lucasgildebeverwijk.nl.

Zeefdruk.
Zeefdruk.