Bibliotheek Velsen viert de 89e Boekenweek

Nieuws
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Rodi Media Archief)

IJMUIDEN - De literatuur staat vol familieverhalen; van familiedrama’s tot hartverwarmende verhalen, zowel voor families als door families. Al deze verhalen worden dit jaar gevierd in de 89e Boekenweek, met het thema ‘Bij ons in de familie’. Bibliotheek Velsen viert de Boekenweek met drie boeiende activiteiten voor lezers en boekenliefhebbers.

Op maandag 18 maart van 14.30 tot 16.00 uur is er een Voorlees High Tea met Teresa da Silva Marcos. Teresa, gemeenteraadslid in Velsen en boekenliefhebber, leest voor. Naast de poëzie kun je genieten van thee en hapjes.

De kosten voor de Voorlees High Tea zijn 4,00 euro voor leden, niet-leden betalen 5,00 euro.

In gesprek

Op woensdag 20 maart van 19.30 tot 20.45 uur gaat Kashif Amin in gesprek met auteur Karin Amatmoekrim, getogen in IJmuiden en bekend van werken als Het Gym en Tenzij de vader. Ze vullen de avond met verhalen en discussies over haar boeken, haar schrijverschap en het Boekenweekthema. Een boeiende avond waarin je meer te weten komt over Karin en hoe zij opgroeide in IJmuiden.

De kosten voor de deze avond zijn 4,00 euro voor leden, niet-leden betalen 5,00 euro.

Inspiratiemiddag

Op donderdag 21 maart van 14.30 tot 16.00 uur is er een inspiratiemiddag over lezen en literatuur met Lidewijde Paris. Ben je op zoek naar leesinspiratie voor jezelf of je boekenclub? Met deze inspiratiemiddag maakt de Bibliotheek het je makkelijk. Lidewijde Paris, schrijver, docent en journalist, leeft voor boeken en kan dit enthousiasme als geen ander overbrengen. Ze schreef verschillende boeken over boeken lezen zoals Een gedicht is ook maar een ding, een verrassende verkenning van de Nederlandstalige poëzie en daarnaast schreef ze de bundels: Hoe lees ik?, 365 Dingen die je als boekenlezer moet weten en Hoe lees ik korte verhalen?

Sanne van Hoogervorst van Senia vertelt je alles over de verschillende mogelijkheden om aan een lees- of luisterclub deel te nemen. Senia ondersteunt hiernaast het oprichten van nieuwe clubs, het vinden van extra leden en het kiezen van de boeken voor je leesclub.

De toegang is gratis, maar je moet je wel even aanmelden.

Kaartverkoop

Alle activiteiten vinden plaats in de Bibliotheek IJmuiden. Kaartverkoop via www.bibliotheekvelsen.nl of aan de balie.