Odd Fellows in de IJmond

Nieuws
Odd Fellows aan de Stationsweg 95 in Velsen-Zuid.
Odd Fellows aan de Stationsweg 95 in Velsen-Zuid. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Vorig jaar werden de laatste leden van de Vondelloge in Beverwijk, gedwongen om hun geliefde vereniging op te heffen. Niet lang daarvoor was ook de Mozaïekloge, een vrouwengroep uit Beverwijk, ermee gestopt. Gelukkig zijn de IJmondloge (voor mannen) en de Duinroosloge (voor vrouwen) nog steeds actief in de buurt en staan ze stevig overeind.

De IJmondloge bestaat al meer dan honderd jaar, terwijl de Duinroosloge bijna vijfenvijftig jaar oud is. Beide loges zijn actief en gevestigd op Stationsweg 95 in Velsen-Zuid, aan de zuidkant van het kanaal. Mensen uit Velsen-Noord, Beverwijk, Heemskerk en Castricum die geïnteresseerd zijn, zijn van harte welkom om meer over deze loges te weten te komen. Meerdere inwoners van boven het kanaal hebben recentelijk al de weg gevonden naar deze loges.

Odd Fellows 

Odd Fellows kijken positief naar de toekomst en willen daar hun steentje aan bijdragen. Ze willen werken aan zichzelf door zich met anderen te verdiepen in zaken die ons allemaal dagelijks bezig houden. Dat kunnen levensvragen zijn of maatschappelijke vraagstukken. Ze willen van elkaar leren om hierdoor mogelijk andere inzichten te verkrijgen in een wereld vol van diversiteit. Goed en actief luisteren is voor hen een levenskunst geworden. Verder voelen zij zich actief betrokken bij wat zich in onze samenleving afspeelt, te beginnen dicht bij huis. Het is uit deze betrokkenheid dat zij al ruim honderd jaar lang jaarlijks donaties schenken aan lokale en regionale verenigingen.

Hun organisatie is op filosofisch en humaan gedachtegoed gebaseerd.

Meer informatie of aanmelden

Als je geïnteresseerd bent, informatie wilt of gewoon kennis wilt maken, laat het dan weten aan het secretariaat van de IJmondloge via 40ijmond@oddfellows.nl of de Duinroosloge via 29duinroos@oddfellows.nl.

Kijk voor meer informatie ook op www.oddfellows-velsen.nl.