Ex-profvoetballers padellen voor Zeldzame Ziekten Fonds

Nieuws
De organisatie, van links naar rechts: Flip, Ramon, Ben, Mike en Leo.
De organisatie, van links naar rechts: Flip, Ramon, Ben, Mike en Leo. (Foto: Siem Weterings)

BEVERWIJK - Ex-profvoetballers, waaronder Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Dirk Kuyt, Frank de Boer, Aron Winter en Andy van der Meijde, betreden op zaterdag 25 mei de padelbaan van Primos Sports in Beverwijk om te spelen voor het goede doel. Zelfs Willem van Hanegem heeft beloofd langs te komen.

Door Siem Weterings

Ongeveer één miljoen Nederlanders – meer dan zes procent van onze bevolking – heeft te maken met een zeldzame aandoening. Vooral kinderen hebben hier helaas mee te maken. Per jaar komen circa 14.000 van hen te overlijden. Tegen dit angstwekkende feit strijdt het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF). Zij zamelen geld in voor wetenschappelijk onderzoek en geven bekendheid aan zeldzame aandoeningen. 

Nieuwe passie inzetten om geld op te halen

Ex-Beverwijker en ex-profvoetballer Rafael van der Vaart is al tien jaar ambassadeur voor het ZZF. Rafael: “In de zomer van 2014 trad ik voor het eerst op als ambassadeur voor het ZZF. Ik zet me graag in voor kinderen voor wie gezondheid, beweging en sporten niet vanzelfsprekend zijn. Voor bekende ziekten is er veel steun, voor zeldzame ziekten niet. Immers: onbekend maakt onbemind. ZZF heeft daarom alle hulp nodig. Vandaar ons idee om mijn nieuwe passie, padel, in te zetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze stichting.”

Ramon van der Vaart (vader van) vroeg Mike Weijsters (IBK) en Ben Davidson (Colorscan) of zij konden helpen om een padeltoernooi te organiseren voor het goede doel. Juan Viedma (ex-Telstar), Flip Janssen jr. en Leo Bruin (Primos) werden erbij gehaald en toen begon het balletje te rollen. Omdat veel ex-voetballers nu padellen en iedereen kent iedereen in dat wereldje, kwamen ze op het idee om deze ‘legends’ uit te nodigen.

Legends Padel Toernooi

Zaterdag 25 mei 2024 wordt het eerste Legends Padel Toernooi georganiseerd. Veel bekende ex-voetballers hebben zich aangemeld om voor het goede doel mee te werken aan dit toernooi. 

Padel is een sport die in korte tijd erg populair geworden is. Veel tennisbanen zijn vervangen door padelbanen. Bij Primos Sports naast het Sportfondsenbad in Beverwijk is dit ook het geval. De hele zaterdag zal in het teken staan van geld ophalen voor het Zeldzame Ziekten Fonds.

In de ochtend is het tijd voor de Ladies Open. Aan de Ladies Open doen 32 dames mee, waaronder Estavana Polman en Fatima Morero de Melo. Na het toernooi is er nog een veiling, muziek en een afterparty. 

Moedig je favorieten aan

Wil jij aanwezig zijn bij dit spektakel? Early birds betalen 11,00 euro. Zijn deze tickets op? Dan betaal je 15,00 euro voor een standaard ticket. Het padeltoernooi als een echte VIP beleven? Kies dan voor een VIP-ticket. Daarmee krijg je onder andere exclusief toegang tot het VIP-paviljoen en de VIP-bar waar je de hele dag gratis kunt genieten van hapjes en drankjes.

Tickets kun je bestellen via legendspadeltoernooi.nl.

Neem voor meer informatie contact op met de organisatie via info@legendspadeltoernooi.nl.