Beverwijker Martin de Regt, fervent volleyballer in Andalusië

Nieuws
Leden van Nederlands Volleybal Andalusië 50+.
Leden van Nederlands Volleybal Andalusië 50+. (Foto: Peter Samuel)

COSTA DEL SOL - De Spaanse Costa del Sol is een ideale bestemming voor een verblijf vol afwisseling. Er zijn Nederlanders die zich daar dan ook (semi-)permanent vestigen. Een van die levensgenieters is Martin de Regt uit Beverwijk. Martin is fervent volleyballer op seniorenleeftijd en is dan ook, bij terugkeer naar zijn woonplaats, vaak in de sporthal aan te treffen. Om zijn tijd in Zuid-Spanje eveneens sportieve invulling te geven, richtte hij ‘Nederlands Volleybal Andalusië 50+’ op.

Door Peter Samuel

Het merendeel van het jaar verblijft Martin in zijn appartement in Calahonda, gelegen tussen Fuengirola en Marbella. Hij geniet daar van zo’n driehonderd zonnedagen per jaar. Maar met enige regelmaat reist hij naar Nederland om onder andere contact met familieleden en vrienden te onderhouden, maar uiteraard ook om een balletje op te slaan.

Een balletje opslaan, een punt scoren; Martin krijgt er geen genoeg van

De volleybalclub van Martin in Zuid-Spanje bestaat inmiddels bijna een jaar en heeft nu in totaal zo’n dertigtal leden. Ze zijn allemaal afkomstig uit Nederland, een aantal zelfs uit de regio Noord-Kennemerland, en verblijven veelal langdurig in Mijas, al dan niet overwinterend in het zonovergoten Andalusië.

Wekelijks melden de liefhebbers die mee willen doen aan het recreatieve volleybal zich aan via de groepsapp waarvan Martin de beheerder is. Hij stelt vervolgens de teamindeling vast en huurt een speelveld in de sporthal aan Av. Sierra de las Nieves in La Cala de Mijas. 

Op maandagmiddag is het dan zover en wordt er anderhalf uur gespeeld. Er worden eerst wat technische oefeningen gedaan voor aanvang, maar dan staat een echte partij om de punten op de planning. De spelers dragen shirts in oranje of blauw, uiteraard voorzien van het clublogo, zodat de ingedeelde teams zich van elkaar onderscheiden. Uiteraard speelt organisator Martin ook vol passie en inzet mee. Uit zijn volleybalkennis en -ervaring geeft Martin de nodige uitleg aan zijn gemêleerde groep medesporters.

Tekst gaat door onder de foto.


‘After-volleybal’. - Foto: Peter Samuel

‘After-volleybal’

Na afloop van de inspanning volgt ter ontspanning bijna vanzelfsprekend een gezamenlijk uurtje ‘after-volleybal’. Op het terras van nabijgelegen cafetaria La Noria schuiven de sportievelingen enkele tafels bij elkaar om van een hapje en drankje te genieten. Handel en wandel in het dagelijkse leven onder de blauwe Spaanse hemel komen aan de orde en er worden afspraken gemaakt om bijvoorbeeld te gaan padellen. Voorop blijft in ieder geval de wekelijkse uitdaging van het potje volleybal staan, daar zorgt inspirator en gangmaker Martin wel voor.

Nieuwe leden

De club staat open voor nieuwe leden, al moeten dit wel Nederlandse senioren zijn die langer in de buurt verblijven. Aanmelden kan via de Facebookpagina ‘Nederland Volleybal Andalusië 50+’.