VVD-Heemskerk in gesprek over klimaat en duuzaamheid

Partnerbijdrage
 Nederland heeft zich ten doel gesteld in 2050 klimaatneutraal te zijn.
Nederland heeft zich ten doel gesteld in 2050 klimaatneutraal te zijn. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - In navolging van een geslaagd politiek café over het thema wonen nodigt de VVD Heemskerk (onderdeel van lokaal netwerk VVD IJmond) u opnieuw uit om samen met ons in gesprek te gaan. Ditmaal omtrent de thema’s duurzaamheid en klimaat.

Van statiegeld op blikjes en accijnsverhogingen op brandstof tot het gasvrij maken van volledige woonwijken. Wat uw standpunt ook is, iedereen wordt heden ten dagen geconfronteerd met maatregelen omtrent de thema’s duurzaamheid en klimaat. Nederland heeft zich ten doel gesteld in 2050 klimaatneutraal te zijn. 

CO2-uitstoot verminderen

Om dit te bewerkstelligen investeert Nederland de komende jaren vele miljarden om de uitstoot van CO2 te verminderen. Als VVD staan wij voor een ambitieus en realistisch klimaatbeleid. Dit roept natuurlijk een aantal vragen op. Hoeveel moeten wij als klein land en meer specifiek op lokaal/regionaal niveau bijdragen? Wat moeten wij dan doen? Hoe doen we datgene wat nodig is en bij wie komt de rekening te liggen?

Opnieuw zijn meerdere interessante sprekers genodigd. Ieder zal deze avond spreken vanuit zijn eigen vakgebied. Zo zal een vertegenwoordiger van de VVD onze visie op de thema’s duurzaamheid en klimaat toelichten. 

Visie

Ook zullen Robbert Berkhout (Wethouder Groenlinks in Haarlem) en Rob Veenman (voormalig dagelijks bestuurder van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) aanwezig zijn om hun visie toe te lichten. Tevens zal Frits Brouwer als voorzitter van EcoHeemskerk spreken over de toekomst van zonnepanelen en windenergie.

Ga samen met de VVD in gesprek over een van de grootste thema’s van de 21e eeuw. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom op woensdag 18 oktober 2023 bij Grand Café La Citadel, aanvang 19.30 uur.