Hoge cijfers en gouden medailles voor TOSS Heemskerk

Sport
Ilana de Jong, Femm de Wit, Bente van Elst en Feline Roemer.
Ilana de Jong, Femm de Wit, Bente van Elst en Feline Roemer. (Foto: TOSS Heemskerk)

HEEMSKERK - De turnsters van TOSS hebben er weer een succesvol weekend op zitten. Op zondag 11 februari behaalden Ilana de Jong, Femm de Wit, Bente van Elst en Feline Roemer een gouden medaille in hun eigen wedstrijd én ze eindigende met het team op de eerste plaats.

Zaterdag 10 januari was de derde plaatsingswedstrijd voor de middenbouw teams niveau 3 in Amsterdam. Voor TOSS deden Claire Veenman, Elaia Boot-Olazabal, Lizzy Driessen, Noémi Rettob en Fajah Soffner mee. Anaïs van Raaij kon helaas door ziekte niet meedoen. De afgelopen weken hebben de meiden goede stappen gemaakt met de oefeningen en dat hebben ze laten zien. Ze turnden mooie oefeningen die dan ook regelmatig met hoge cijfers beloond werden. De hoogste drie scores telden mee voor het teamresultaat en ze eindigden uiteindelijk met 148,259 net naast het podium op de vierde plaats.

Zondag 11 januari was het de beurt aan de niveau 5 toppers. Ilana de Jong, Femm de Wit, Bente van Elst en Feline Roemer wisten niet alleen goud te behalen in hun eigen wedstrijd, maar van alle dertien niveau 5 teams behaalden ze de eerste plaats.

Ilana, Feline en Bente startten nog wat onzeker op balk, maar Femm pakte dit toestel helemaal in. Met een prachtige handstand behaalde zij een 13.700 en daarmee de hoogste dagscore op balk. Op vloer en sprong werden goede oefeningen geturnd en op brug lieten Feline en Ilana met het tweede en derde brugcijfer van de wedstrijd zien, zeer stabiel te turnen. Bente spande de kroon, ze sloot af met een prachtige oefening met getelde opzwaai horizontaal met een 13.650 en stak daarmee meer dan een halve punt boven de nummer 2 uit.

Individueel hebben de meiden laten zien dat ze thuis horen in dit niveau en werden in hun wedstrijd: Femm 3e, Bente 5e, Ilana 6e en Feline 7e. Over de gehele dag respectievelijk 10e, 14e, 15e en 19e van de maar liefst 66 turnsters.

De komende weken hebben de turnsters de tijd om uit te bouwen en te werken naar nieuwe doelen voor de 3e voorwedstrijd.

Claire Veenman, Elaia Boot-Olazabal, Lizzy Driessen, Noémi Rettob en Fajah Soffner.
Claire Veenman, Elaia Boot-Olazabal, Lizzy Driessen, Noémi Rettob en Fajah Soffner.
Ilana de Jong, Femm de Wit, Bente van Elst en Feline Roemer.