Voorinschrijving 41ste TATA Steel Marquetteloop geopend

Sport
TATA Steel Marquetteloop, beeld uit 2023.
TATA Steel Marquetteloop, beeld uit 2023. (Foto: Rodi Media Archief)

HEEMSKERK - De 41e editie van de TATA Steel Marquetteloop gaat op zondag 23 juni van start. Deze loop is ooit in 1981 gestart als ‘klokkenloop’ om geld in te zamelen voor het carillon van het Heemskerkse Raadhuis.

Een ronde is zeven kilometer en er kan gekozen worden voor één, twee of drie rondes. De start is op de Jonkheer Gevertslaan en gaat dan via het Rendorppark naar de Noordermaatweg. Vervolgens naar de kerkweg en dan richting de finish op de Marquettelaan. Voor de zeven kilometer is dit de finish en voor de 14 en de 21.1 kilometer moeten er nog één of twee rondes gelopen worden. In 2023 was Stan Niesten de snelste loper op de zeven kilometer, gevolgd door Niek Bleeker. Er is ook een kidsrun die gaat over 1300 meter voor de jongste kinderen en 3300 meter voor de iets oudere kinderen.

MYLAPS BibTag

Alle deelnemers lopen met een startnummer met BibTag, dus ook de deelnemers aan de 1300 meter jeugdlopen. De BibTag zit aan de achterzijde op het startnummer geplakt. Na de loop kan het startnummer met chip gewoon weggegooid worden - natuurlijk mag je hem ook bewaren. Hij hoeft niet teruggestuurd te worden.

Voorinschrijving

De voorinschrijving is al geopend. De startnummers van de voor-inschrijving kunnen op de dag van de wedstrijd opgehaald worden in Sporthal De Waterakkers, Kerkweg 217 in Heemskerk. Ook is daar de mogelijkheid om nog na in te schrijven tot vijftien minuten voor de start. 

Meer informatie op www.avdem.nl/wedstrijden/tata-steel-marquetteloop.