Met de boswachter door de oernatuur van het Limmerdie

Uitgaan
Excursie door de oernatuur van het Limmerdie.
Excursie door de oernatuur van het Limmerdie. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De boswachter van Landschap Noord-Holland staat op zondag 26 mei van 10.00 tot 12.00 uur voor je klaar om je alles te vertellen over de oernatuur van het Limmerdie. Een bezoek aan dit botanische paradijs langs de A9, tussen Limmen en Akersloot, is alleen mogelijk tijdens een excursie en is voor natuurliefhebbers een groot feest.

Vanuit de auto valt de kleurenrijkdom van dit landje meteen op. De gele vlekken van de dotter en de ratelaar en de roze velden van de echte koekoeksbloem. En later ook het wit van het zeldzame veenpluis. Dit laatste stukje oernatuur, pal naast de A9, is een strook oude veengrond, met nog een snuifje ziltigheid van het enigszins brakke Diewater. Hier groeit van alles wat in de rest van de provincie zeldzaam is geworden.

Excursie

Vertrekpunt van de excursie: Neem vanaf de Kennemerstraatweg tussen Heiloo en Limmen de afslag Lagelaan richting A9. Over het viaduct van de A9 met de bocht naar rechts en beneden bij de parallelweg linksaf. Aan het einde van de weg parkeren.

Tip: Het is verstandig om laarzen of stevige schoenen aan te trekken.

Zin om mee te gaan? Kijk voor meer informatie of om meteen te reserveren op gaatumee.nl.