Alzheimer Trefpunt in De Stut

Zorg
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Adobe Stock)

HEEMSKERK - In de tweede week van maart is er weer een Alzheimer Trefpunt in De Stut, Maasstraat 3 in Heemskerk. Op dinsdag 12 maart is iedereen welkom vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. Het onderwerp is: Het levenseinde bij dementie.

Dementie is een chronische ziekte die steeds erger wordt en de levensverwachting beperkt. Hoe ziet het levenseinde van iemand met dementie er uit en kan iemand met dementie ook euthanasie krijgen?

Gastspeker

De gastspreker is een specialist ouderengeneeskunde die ook SCEN-arts is. Zij heeft veel ervaring met beide vragen. Zij zal uitleggen wat het natuurlijke beloop is van dementie en wat veel voorkomende complicaties zijn waar mensen aan kunnen komen te overlijden.

Euthanasie bij dementie is ingewikkeld, omdat bij een gevorderde dementie mensen zelf niet meer goed hun wensen naar voren kunnen brengen. Er zal uitgelegd worden wat er wel en niet mogelijk is en wat iemand vooraf zelf kan doen. Ook zal verteld worden wat er wel gedaan kan worden om het lijden te verlichten als euthanasie niet meer mogelijk is.

Trefpunt

De bezoekers krijgen goede informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Na de inleiding op het thema gaat de zaal met elkaar in gesprek, is er ruimte om eigen ervaringen uit te wisselen en kunnen er vragen worden gesteld, ook over andere onderwerpen. Ook is er een informatietafel met brochures van Alzheimer Nederland.

De toegang is gratis, iedereen is welkom en vooraf aanmelden is niet nodig.