Buurtgezinnen in Heemskerk en Beverwijk

Zorg
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: AdobeStock)

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Buurtgezinnen is een stichting die landelijk in meer dan 115 gemeenten actief is. De stichting koppelt vraaggezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel steungezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Om zowel de vraag- als steungezinnen te informeren zijn er elke maand info uurtjes in de bibliotheek van Heemskerk en Beverwijk.

Iedere eerste dinsdag van de maand is er van 11.00 tot 13.00 uur een ‘info uurtje’ in de bibliotheek van Beverwijk, Kerkplein 5. Naast Buurtgezinnen sluiten ook Home-Start en het Taalhuis hierbij aan. Iedere eerste woensdag van de maand is er van 11.00 tot 13.00 uur een ‘info uurtje’ in de bibliotheek van Heemskerk, Maerten van Heemskerckplein 3. Iedereen die geïnteresseerd is en/of vragen heeft is van harte welkom.

Buurtgezinnen

De redactie van Nieuwsblad Uitgeest heeft vorig jaar gesproken met Linda Baerveldt (Buurtgezinnen coördinator Uitgeest en Castricum) en Ingeborgh Olij-Frima (Buurtgezinnen coördinator Beverwijk en Heemskerk). Het was een openhartig gesprek over het opeens niet meer alles op de rit hebben, over wat Buurtgezinnen kan betekenen in zo een situatie en over hoe krachtig hulpvragen eigenlijk is.

Je leest het interview hier.

Meer weten

Wil je meer weten over Buurtgezinnen? Kijk dan op buurtgezinnen.nl of neem contact op met Ingeborgh Olij-Frima via ingeborgh@buurtgezinnen.nl of 06-11017207.