18-jarige bankpasfraudeur op heterdaad aangehouden in Heiloo

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: PR)

HEILOO - De politie heeft zaterdag 3 februari een 18-jarige man uit Amstelveen op heterdaad aangehouden na een melding van bankpasfraude. Een 65-jarige vrouw maakte melding bij de politie nadat zij het vermoeden had dat ze werd opgelicht. De verdachte zit nog vast en zijn rol wordt verder onderzocht.

Bericht van Politie.nl

Fraude in Heiloo

Rond 18.30 uur werd de bewoonster aan de Ypesteinerlaan gebeld door een ‘medewerker’ van haar bank. De vrouw werd medegedeeld dat er een aanzienlijk geldbedrag van haar rekening was afgeschreven en dat de bank haar pas zou blokkeren. Zij vertrouwde dit echter niet, aangezien zij wist dat de echte bank nooit belt naar klanten. De vrouw heeft ondertussen met haar mobiele telefoon 112 gebeld en zo de politie kunnen inschakelen. Vervolgens kreeg zij van de ‘bankmedewerker’ instructies om haar pincode te geven en haar bankpas en waardevolle spullen in enveloppen te doen. De enveloppen zouden bij de woning van de vrouw worden opgehaald door een bankmedewerker. Ondertussen was de politie bij de woning aan de Ypesteinerlaan aangekomen en legde de vrouw aan de politie uit wat er aan de hand was. Toen de ‘bankmedewerker’ aan de deur stond, kon hij direct worden aangehouden door de politie.

Voorkom dat je slachtoffer wordt!

Jouw bank zal nooit telefonisch naar je bankgegevens vragen. Dit geldt ook voor overheidsinstanties, zoals de politie. Ook zal jouw bank je nooit onder druk zetten zo snel mogelijk te handelen. Een bank heeft namelijk zelf de mogelijkheid om een rekening te blokkeren als dat nodig is. Vertrouw je een telefoontje van de bank niet? Hang direct op, bel zelf je bank via een algemeen bekend nummer en wacht tot je iemand aan de lijn krijgt. Dan kun je zelf controleren of datgene wat jou is verteld wel klopt. Ben je toch slachtoffer geworden van bankpasfraude? Doe dan altijd aangifte bij de politie via politie.nl of 0900 - 8844.

Wijkagenten geven voorlichting

De wijkagenten in Heiloo geven regelmatig voorlichting aan senioren over bankpasfraude en andere actuele fraude in het lokale buurthuis. Meer info over wat je tegen dit soort oplichtingsvormen kunt doen? Lees het hier.

Slachtoffer van bankpasfraude? Doe altijd aangifte!

Ben jij slachtoffer van bankpasfraude en de dader is verdwenen? Bel dan met de politie op nummer 0900-8844. Als de dader nog in de buurt is, bel je direct met 112.