Yvonne ten Bruggencate zet zich in voor voedselbank

Algemeen
Yvonne ten Bruggencate wil met haar talent graag iets doen voor mensen die het niet zo breed hebben.
Yvonne ten Bruggencate wil met haar talent graag iets doen voor mensen die het niet zo breed hebben. (Foto: Kasia Mleczko)

HEILOO - Yvonne ten Bruggencate is fotografe. Maar niet zomaar één. “Ik creëer in mijn splinternieuwe studio in Egmond of op locatie mooie momenten, zodat de mensen niet hoeven te poseren voor mijn camera. Door vragen en opdrachten aan de klanten ontstaan er speelse momenten, waardoor ze gaan uitstralen wie ze echt zijn, of willen zijn. Zo werk ik.”

Talrijke bruiloften en uitvaarten heeft de Heiloose op een onvergetelijke manier in beeld gebracht. En ook familieshoots, gezinsportretten, bedrijfsreportages. “Ik heb het best goed, financieel goed genoeg. Soms schrik ik er van hoeveel mensen moeite hebben om rond te komen. Als je nu naast de corona-zorgen ook nog zorgen over je dagelijkse eten moet hebben…dat moet toch niet zo in ons land? Ik hoorde van de actie van Radio 538 om geld in te zamelen voor de voedselbanken in Nederland en kreeg meteen het gevoel dat ik moest bijdragen.”

Voor vijf euro kan de voedselbank al een heel gezin een prachtig voedselpakket geven. “Bij mij krijg je nu voor 25 euro een nieuwe profielfoto, op mijn manier gemaakt. Dat geld gaat volledig naar de actie van Radio 538 en dus naar de voedselbanken. Dan maak je dus mogelijk dat 5 gezinnen in de regio bij de Alkmaarse Voedselbank een mooi pakket kunnen ophalen! Ik was van de week op 538 met mijn aanbod en er was meteen een enorme respons, daar ben ik zo blij mee. Want het raakt me heel diep dat mensen in deze tijd ook nog zorgen hebben over het dagelijkse eten, voor zichzelf en voor hun kinderen. We moeten met elkaar proberen ieder gezin toch een fijne decembermaand te geven. De voedselbank zorgt voor mensen die het financieel even niet redden. Dat is prachtig werk.”

Het bedrag stort je op 538, opgeven voor een profielfoto kan via info@thebestofme.nl. De actie op de radio is van 14 tot en met 18 december. De zender is dan van de luisteraars met alles in het teken van de voedselbank. Yvonne biedt daarnaast aan vijf gezinnen uit Heiloo, die gebruik maken van de voedselbank, de mogelijkheid voor een gratis gezinsportret, op haar manier. Doneren kan via www.missie538.nl/actie/yvonne-ten-bruggencate/doneren, Kijk op www.thebestofme.nl voor meer informatie over Yvonne.