Vaccinatietaxi

Algemeen
Tini de Jager (84) en Trefpuntchauffeur Jan Vink bij de vaccinatielocatie in Alkmaar.
Tini de Jager (84) en Trefpuntchauffeur Jan Vink bij de vaccinatielocatie in Alkmaar. (Foto: Ed Bausch)

Trefpunt Express ingezet als Prik Vervoer

Door ED BAUSCH

HEILOO - De medewerkers van het Trefpunt zijn altijd al vindingrijk en de vrijwilligers flexibel. In coronatijd bewijst de welzijnsorganisatie zich keer op keer. Nu is de Trefpunt Express ingezet als taxi om de tachtigers van Heiloo en straks de iets jongere kandidaten voor de zo belangrijke prik naar de vaccinatielocatie in Alkmaar te brengen en daar te begeleiden.

Wanda Vasbinder van het Trefpunt: “Toen die koude periode inviel moest ik aan mijn vader van 88 denken en al die anderen die nu de kans krijgen om een eerste vaccinatie te krijgen en niet zelfstandig naar de locatie kunnen komen."

Enthousiaste chauffeurs

"De Trefpunt Express staat door de omstandigheden nu meestal stil, maar we hebben wel veel enthousiaste chauffeurs die graag wat doen. Zo ontstond in mum van tijd het Trefpunt Prik Vervoer."

'Helemaal coronaproof, met mondkapjes in de auto'

Schema tot in april

Een paar vermeldingen op Facebook en een extra nieuwsbrief leverden meteen veel reacties op en inmiddels zijn er al dertig ritten gemaakt en is er al een schema tot in april. “Alles gaat helemaal coronaproof, met mondkapjes in de auto, die ook hele goede ventilatie heeft. De chauffeur gaat mee de ruime priklocatie in, waar de gevaccineerde na de prik een kwartiertje moet wachten."

Van deur tot deur is het nu door het Trefpunt Heiloo helemaal goed geregeld voor het vaccineren. Dat treft, zeker voor de wat oudere Heilooërs.