Wethouders Verkeer en vervoer: Erik Bekkering (Bergen), Cecilia van Weel-Niesten (Uitgeest), Paul Slettenhaar (Castricum), Rob Opdam (Heiloo) en gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid, Jeroen Olthof tekenen voor verkeersveiligheid.
Wethouders Verkeer en vervoer: Erik Bekkering (Bergen), Cecilia van Weel-Niesten (Uitgeest), Paul Slettenhaar (Castricum), Rob Opdam (Heiloo) en gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid, Jeroen Olthof tekenen voor verkeersveiligheid. (Foto: BUCH)

Noord-Hollandse gemeenten, waronder Heiloo, tekenen voor verkeersveiligheid

Algemeen

NOORD-HOLLAND - Noord-Hollandse gemeenten tekenden vorige week donderdag 17 juni de ‘intentieverklaring verkeersveiligheid’. Hiermee spreken de verschillende partijen zich uit om samen de verkeersveiligheid in de regio te vergroten.

Naar nul verkeersslachtoffers in 2050

Het verbeteren van de verkeersveiligheid heeft topprioriteit in Noord-Holland. “Onze missie in Noord-Holland is nul verkeersslachtoffers in 2050”, aldus gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid, Jeroen Olthof. “Niet elk verkeersongeval is te voorkomen, maar elk slachtoffer is er wel één te veel”. De wethouders Verkeer en vervoer van de gemeente Bergen: Erik Bekkering, Uitgeest: Cecilia van Weel-Niesten, Castricum: Paul Slettenhaar en Heiloo: Rob Opdam, sluiten zich aan bij de uitspraak van gedeputeerde Olthof. “Het is goed om dit met elkaar op te pakken. Samen staan we sterker om het doel: nul verkeersslachtoffers in 2050 te behalen”, aldus de vier wethouders.

Wegen houden niet op bij gemeente- en provinciegrenzen, verkeersdeelnemers verplaatsen zich over gemeentegrenzen heen en verkeersveiligheidsproblematiek is niet altijd gemeente of provincie specifiek. Door krachten te bundelen, werkzaamheden te verdelen en samen te werken aan verkeersveiligheid kan meer worden bereikt.

Meer gebruikmaken van data voor doelgerichte maatregelen

Met de intentieverklaring spreken de overheden af binnen de regio samen op te trekken om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. De samenwerkende partijen gaan meer gebruikmaken van data over de infrastructuur, ongevallen en verkeersgedrag om doelgerichter maatregelen te treffen. Daarbij gaat het niet alleen om infrastructurele maatregelen, maar ook om verkeerseducatie, voorlichting, slimme technologie en gerichtere verkeershandhaving. Daarom wordt intensiever samengewerkt met de politie, het openbaar ministerie en partijen als de ANWB, de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland.

Afbeelding
A-team Oranje krijgt steeds meer kleur tijdens WK Qatar Oranje 15 uur geleden
Afbeelding
Aardemeerwaarde: ‘wapenhandel met jouw geld?’ Nieuwe rubriek 15 uur geleden
Afbeelding
Open klaverjasdrive van start in Heiloo bij de EHK Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
In de Cultuurkoepel: Corinna & The Cosmopolitans Koepelkeuze 16 uur geleden
Afbeelding
Eerlijke geschenken voor onder de kerstboom Algemeen 5 dec, 14:24
Afbeelding
14 december Kerstmannen Hindernisbaan in Heiloo Sport 5 dec, 13:55
Afbeelding
Wat doet jij nou?: Petra van den Berg Rubriek 5 dec, 12:53
Afbeelding
Heiloo helpt mee aan Grote Clubactie record van 12.8 miljoen Sport 5 dec, 11:57
Afbeelding
Nieuwe expositie in Bibliotheek Heiloo Algemeen 5 dec, 11:33
Afbeelding
WereldLichtjesDag 2022 in de Witte kerk, schrijf je in Algemeen 5 dec, 11:00
Afbeelding
Herman vindt er wat van (19): Yule en Juttemis Algemeen 5 dec, 09:42
Afbeelding
Sportlessen Sport@School van start in Heiloo Sport 5 dec, 09:35
Afbeelding
Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’ Algemeen 2 dec, 16:10