Burgemeester en wethouder in De Duif

Algemeen
Leerlingen van groep 7 demonstreren de 3D printer tijdens de wetenschap- en techniekles aan burgemeester Ten Burggencate (links) en wethouder Beens.
Leerlingen van groep 7 demonstreren de 3D printer tijdens de wetenschap- en techniekles aan burgemeester Ten Burggencate (links) en wethouder Beens. ((Foto: aangeleverd))

HEILOO - Maandag 4 oktober werden burgemeester van Heiloo Mascha ten Bruggencate en wethouder Elly Beens hartelijk ontvangen op kindcentrum De Duif.

Het bezoek stond in het teken van een kennismaking met het kindcentrum en sloot goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek over beroepen.

Annemiek van de Vliet, directeur van het kindcentrum, vertelt: “Op De Duif is de Kinderboekenweek al een week geleden gestart. Het thema ‘Worden wat je wil’ staat daarbij centraal en besteedt aandacht aan beroepen in kinderboeken. In alle groepen wordt extra veel gelezen en komen regelmatig ouders langs om te vertellen over hun beroep.”

De rij met een politieagent, verpleegkundige, radioloog, ambulancechauffeur, piloot, glazenwasser en schrijver kon maandag worden aangevuld met ‘burgemeester en wethouder’. De leerlingen van de bovenbouw hadden allerlei vragen voor de beide ambtsdragers voorbereid: ‘Is er een school voor burgemeesters en wethouders? Wat doet u op een werkdag? En wat is het leukst aan uw vak? Deze vragen bleven niet onbeantwoord. Ook hebben de kinderen de ambtsketen bewonderd en het verhaal daarachter gehoord.

Ook omgekeerd werd er veel geleerd. Leerlingen van groep 7 legden aan de burgemeester en wethouder uit hoe zij tijdens de wetenschap- en technieklessen een pennenbakje met hun naam erop hebben ontworpen en geprogrammeerd. De 3D printer print vervolgens het exemplaar zoals het is ontworpen. Het was een interessant bezoek, waarbij aan beide zijden het één en ander is opgestoken.