Column Mensen maken het Trefpunt: ‘Thuiszitten is niks voor mij’

Algemeen
Corrie van Veen.
Corrie van Veen. (Foto: aangeleverd)

‘Toen in 1997 het nieuwe gebouw voor het Trefpunt geopend werd, vroeg een goede kennis of ik hier gastvrouw wilde worden. Dat heb ik gedaan en dat doe ik nu nog. Elke donderdagmiddag sta ik samen met een vaste collega vrijwilligster achter de bar. Heel gezellig. Volgend jaar al 25 jaar.’

Door Leonie Zwetsloot

Corrie van Veen (71) is sinds kort ook op de dinsdagochtend als gastvrouw aan het werk. Daarnaast helpt zij bij de maandelijkse georganiseerde maaltijden, doet zij elke week op de fiets boodschappen voor het wijkcentrum en zamelt zij cadeautjes en prijzen in voor de jaarlijkse loterij.

Gastvrouw

Corrie vertelt hoe een dagdeel toegaat: “Er zijn altijd biljarters en losse gasten die aan de bar koffie komen kopen. Verder zijn er verschillende clubs aan de gang, die elk iets anders doen. Bijvoorbeeld op dinsdagochtend bij de speksteencursus gaan wij koffie en thee brengen. Dan moet je op een blaadje turven wie wat wil. De cursisten hebben een strippenkaart om de consumpties af te rekenen. De groep van stoelyoga komt zelf koffie halen aan de bar om half 11, en om 11 uur komt een andere yoga-groep. Zo wisselen de clubs elkaar af. We moeten de tijd goed in de gaten houden! Sinds corona gaat alles met pin, we mogen geen cashgeld meer aannemen. Als je dat eenmaal weet is het ook goed. Tussendoor doen we de afwas en opruimen. Het is wel druk, hoor. Zo’n ochtend gaat snel.”

Bij de winkels langs

Al jarenlang bezoekt Corrie (‘samen met mijn andere collega Corrie’) een groot aantal winkels in Heiloo om cadeautjes in te zamelen voor de verloting die plaatsvindt bij de jaarlijkse barbecue in juni. “Ik krijg een flyer mee van Wanda (Vasbinder, activiteitencoördinator van het Trefpunt) met informatie over het goede doel waar de verloting dat jaar voor bestemd is. 

We gaan naar ’t Loo en ook naar Het Hoekstuk. Ik doe het al zo lang dat ze me kennen; dat vind ik ook leuk. De winkeliers steunen ons echt. We hebben altijd veel en mooie prijzen gekregen: taartbonnen, slagersbonnen, een shawl van een kledingzaak, een cadeaubon van de ETOS, noem maar op. We kregen toch een prijzen… Onvoorstelbaar!”

De Corrie’s zorgen ervoor, dat alles in cadeaupapier wordt ingepakt en van een nummertje voorzien, klaar voor de grote verloting. De barbecue is door corona jammer genoeg al twee zomers niet doorgegaan, maar Corrie verheugt zich duidelijk al op de volgende keer, ingepland 18 juni 2022.

Kijk op www.trefpuntheiloo.nl/nieuws voor een uitgebreide versie van dit interview.