Bijeenkomst vertrouwens(contact)personen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

BUCH - De Vertrouwenscontactpersoon (VCP) is het onafhankelijke aanspreekpunt binnen de organisatie of vereniging als vragen, vermoedens of klachten bestaan over alle vormen van ongewenst gedrag.

Denk aan pesten, discriminatie, seksuele intimidatie tot matchfixing of dopinggebruik. Woensdag 1 juni wordt van 19.30 tot 21.00 uur in het Trefpunt, Abraham du Bos-hof 2 in Heiloo, met de VCP als thema een bijeenkomst gehouden.

De ervaring leert dat veel VCP’s behoefte hebben aan het delen van vragen en ervaringen en op zoek zijn naar de juiste manier om gesignaleerde vraagstukken zo goed mogelijk af te wikkelen. Er wordt ingegaan op het uitwisselen van ervaringen en deelnemers kunnen cases aandragen ter bespreking.

De bijeenkomst staat onder begeleiding van Magda van der Wees, werkzaam bij het NOV, VOG & Preventiebeleid grensoverschrijdend gedrag en Sigrid Wijsman, coördinator Vrijwilligers Informatie Punt. De workshop is toegankelijk voor VCP’s en vertrouwenspersonen van vrijwilligersorganisaties en verenigingen in de BUCH-gemeenten. Deelname is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk en kan via www.vrijwilligersacademiebuch.nl Meer informatie: Sigrid Wijsman, VIP Heiloo en Uitgeest, tel. 06-48500912.