Wandel4daagse Alkmaar nu ook door nieuwe delen van Heiloo

Algemeen
Nieuwe routes voor de Wandel4daagse Alkmaar.
Nieuwe routes voor de Wandel4daagse Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De Wandel4daagse Alkmaar vindt dit jaar plaats van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 juni. De routes zijn compleet vernieuwd. Eerder maakte Organisator Le Champion al bekend dat het Canadaplein de nieuwe start- en finishlocatie is geworden. De routes zijn vernieuwd om deelnemers die elk jaar terugkomen te kunnen blijven verrassen. De afstanden blijven hetzelfde met 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 km. Nieuwe delen van omgeving Alkmaar, Bergen, Dijk en Waard, de Egmonden en Heiloo worden aangedaan.

De Wandel4daagse Alkmaar start op woensdag 15 juni met het ontdekken van de omgeving Bergen. Deze eerste dag gaat de route door de oer-Hollandse polders, waar wandelaars genieten van de rust langs het water en het eindeloze uitzicht. De feestlocatie, waar alle routes langskomen is hetzelfde gebleven: de Ruïnekerk Bergen. 


De Stad van de Zonroute op woensdag 16 juni gaat door Heerhugowaard. Dit stedelijk gebied aan de zuidzijde van Heerhugowaard kreeg nationale bekendheid, aangezien de duurzame wijk zijn tijd ver vooruit was. In 1994 startte het planproces om de CO2-neutrale nieuwbouwwijk te realiseren. Een tijd waarin weinig mensen bezig waren met duurzaamheid: een bijzondere omgeving, waar nog steeds bouwinspiratie wordt opgedaan. Wandelaars genieten op de donderdag met alle afstanden van de speciale feestlocatie Strand van Luna.  


De Pelgrimsroute brengt wandelaars op vrijdag 17 juni via het stadsbos Alkmaarderhout richting het Heilooërbos. Vervolgens gaat de route langs het Witte Kerkje en het historische Landgoed Ter Coulster. Voordat de routes weer splitsen genieten alle afstanden van de feestlocatie Landgoed Willibrordus. 


Op de laatste dag draait natuurlijk bijna alles om de feestelijke afsluiting op het Waagplein, maar daarvoor wacht de wandelaars een prachtige route door Alkmaar en omgeving. Op zaterdag staat vooral het water centraal. Waar men ook op de route is, er is water in de omgeving. Langs de Alkmaarse grachten, het Noordhollandsch Kanaal, het Recreatiegebied Geestmerambacht en Het Rijk der Duizend Eilanden (40 km). Op het Waagplein is het één groot feest en wordt de wandelprestatie groots gevierd.

Inschrijven kan tot en met 8 juni via: www.wandel4daagsealkmaar.nl.

Prachtige routes.