Nieuwe kinderburgemeester Heiloo: Maurits van Schouten

Algemeen
Burgemeesters Mascha ten Bruggencate en Maurits van Schouten
Burgemeesters Mascha ten Bruggencate en Maurits van Schouten (Foto: Aangeleverd)

HEILOO - De 11-jarige Maurits van Schouten wordt de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Heiloo. In de vergadering van de raad komende 11 juli wordt de nieuwe kinderburgemeester officieel geïnstalleerd. Dan wordt ook afscheid genomen van de huidige kinderburgemeester.

Installatie door de raad op 11 juli 2022

De vorige kinderburgemeester, Jayden de Vries, gaat na de zomervakantie naar de middelbare school en neemt daarom afscheid.

Sollicitaties

Acht kinderen hebben gesolliciteerd. Burgemeester Mascha ten Bruggencate: “Ik ben trots dat zo veel kinderen enthousiast waren en hebben gesolliciteerd. Het waren alle acht hele goede kandidaten. Het was een moeilijke keuze, want eigenlijk wil je niemand teleurstellen. Maar het is toch gelukt en we zijn blij dat Maurits onze nieuwe kinderburgemeester wordt”. Maurits is 11 jaar, woont in Heiloo en zit in groep 7 van basisschool De Duif.

Stokje overdragen

Op 11 juli wordt hij officieel geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering. Tegelijkertijd neemt Jayden dan afscheid als huidige kinderburgemeester en draagt hij het stokje over. Daarna mag Maurits zich ‘echt’ de kinderburgemeester voor de kinderen van gemeente Heiloo noemen. Hij gaat in het nieuwe schooljaar, vanaf september, als kinderburgemeester aan de slag.

Rol kinderburgemeester

Als kinderburgemeester vertegenwoordig je de kinderen uit de gemeente. Wat vinden kinderen belangrijk en waar vragen ze aandacht voor? Daarnaast helpt de kinderburgemeester de burgemeester van Heiloo bij een aantal taken, zoals belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen.

Bijwonen raadsvergadering

Geïnteresseerden kunnen de vergadering bijwonen als toehoorder. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis en begint om 19.00 uur. Ook kan men de vergadering thuis volgen via een livestream. De stukken en link naar de live stream zijn te vinden op de site van de gemeente, bij Raad en College.