Een deel van de ouderwerkgroep van kindcentrum De Duif maakt de opbrengst van de sponsorloop bekend voor een groener en actiever schoolplein.
Een deel van de ouderwerkgroep van kindcentrum De Duif maakt de opbrengst van de sponsorloop bekend voor een groener en actiever schoolplein. (Foto: aangeleverd)

Sponsorloop kindcentrum De Duif levert € 17.000,- op

Algemeen

HEILOO - Alle leerlingen van kindcentrum De Duif hebben op woensdag 15 juni meegedaan aan een sponsorloop om geld in te zamelen voor een nieuw, groener en uitdagender schoolplein. De opbrengst van € 17.000,- werd tijdens het Tabijn Muziekfestijn op 24 juni bekend gemaakt. 

De kinderen van de leerlingenraad kwamen met een idee voor een schoolplein met meer groen, verstopplekken, schommels en een glijbaan en het liefst ook een waterbaan en een moestuin. Wensen genoeg, maar hoe organiseren we dat? Op dat moment stapte een ouderwerkgroep in, die hielp bij een onderzoek onder ouders en leerlingen om de wensen goed in kaart te brengen. Samen met de leerlingenraad bezochten ze een school in de omgeving die al een groen schoolplein heeft.

Om dit groene schoolplein te kunnen realiseren is veel geld nodig. De ouderwerkgroep ging aan de slag met een plan om subsidies aan te vragen en fondsen te werven. De leerlingen kwamen met het idee van een sponsorloop en de ouderraad nam de organisatie daarvan op zich. Op woensdag 15 juni vond de sponsorloop plaats op en rond het plein van kindcentrum De Duif. De kinderen renden rondjes van 200 m met daarin verschillende obstakels: autobanden, horden, een slalomparcours, hooibalen en een kruipnet. Een grote groep hulpouders was aanwezig om de leerlingen aan te moedigen maar ook om de handen uit de mouwen te steken.

Afgelopen vrijdag vond het Tabijn Muziekfestijn plaats op het plein van De Duif. Als feestelijke afsluiter werd de opbrengst van de sponsorloop bekend gemaakt. Kindcentrum De Duif heeft het enorme bedrag van € 17.000,- opgehaald voor een uitdagender en groener schoolplein. Wat een fantastisch resultaat! Dat was zeker reden voor een feestje. 

Afbeelding
Foto van Vroeger rubriek 16 aug, 09:45
Afbeelding
Straatrommelmarkt in voortuinen Westerweg Markt 16 aug, 09:24
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Verwarde man springt door ruit van kapsalon 112-nieuws 15 aug, 13:03
Afbeelding
Tentoonstelling over de relatie met Indië en Indonesië Cultuur 15 aug, 12:34
Afbeelding
Altijd maandag, tweede prentenboek Margreet Schouwenaar uit Algemeen 15 aug, 10:36
Afbeelding
Herman vindt er wat van (4): ‘Potlood’ Column 15 aug, 10:14
Afbeelding
Taxatiemiddag voor oude boeken in Herberg Jan Algemeen 15 aug, 10:00
Afbeelding
Karin Melchers en Simon Borst exposeren in Bibliotheek Heiloo Cultuur 15 aug, 09:37
Afbeelding
Doe de Heiloo-quiz! (met antwoorden onderaan) Algemeen 12 aug, 13:00
Afbeelding
Deel 4: Natuurliefhebber Inge van Wel: ‘Zet eens een hek neer’ Groen Doen 11 aug, 10:58
Afbeelding
Eenzijdig ongeval in Heiloo 112-nieuws 10 aug, 17:19
Afbeelding
Help Mylan Metzelaar naar de dolfijnen Algemeen 10 aug, 15:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Heiloo

Op Rodi Heiloo volg je het laatste nieuws uit Heiloo. Rodi Heiloo informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Heiloo

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Heiloo in je mailbox.