Altijd maandag, tweede prentenboek Margreet Schouwenaar uit

Algemeen
Altijd maandag, het nieuwe prentenboek van Margreet Schouwenaar, met illustraties van Daniëlle Schothorst.
Altijd maandag, het nieuwe prentenboek van Margreet Schouwenaar, met illustraties van Daniëlle Schothorst. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - De in Heiloo woonachtige Margreet Schouwenaar is dichter en kinderboekenschrijfster. Negen jaar lang was ze stadsdichter van Alkmaar waar ze onder andere de Eenzame uitvaart heeft opgericht en een poëzieroute door de binnenstad heeft geïnitieerd. Nu is er van haar hand een tweede prentenboek verschenen: Altijd Maandag.

Altijd Maandag vertelt het verhaal van Borre en Muis. Ze houden beide van de maan en van besjes eten. Maar Borre is een vos, dus hij houdt ook wel van muisjes eten. Zeker als het kouder wordt en er weinig meer te eten valt. Maar Borre belooft dat hij geen muizen zal eten, toch zeker niet voor het winter wordt. Hij vraagt of Muis samen met hem naar de maan wil kijken, want dat doen ze allebei graag. En zo vormt zich een onverwachte vriendschap. 

De illustraties zijn prachtig en het boek nodigt uit om met jonge kinderen te praten over vriendschap. Altijd Maandag is het tweede deel uit de serie Borre en zijn vriendjes. In het eerste deel: Het begon met Nee, krijgt Borre een zusje. Een prachtige serie met voor kinderen aansprekende thema’s en schitterende illustraties van Daniëlle Schothorst.

Altijd Maandag is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, bij uitgever Clavis, of online.