Korte cursus levensverhalen schrijven in bibliotheek Heiloo

Algemeen
Valt er een betere reden te bedenken dan je eigen bestaan te kiezen als inspiratiebron voor een verhaal?
Valt er een betere reden te bedenken dan je eigen bestaan te kiezen als inspiratiebron voor een verhaal? (Foto: Lilartsy voor Pexels)

HEILOO - In de bibliotheek van Heiloo geeft schrijfster en pedagoog Margreet Schouwenaar een cursus levensverhalen schrijven. De cursus start 23 september en bestaat uit vier lessen. In deze korte cursus schrijven worden verhalen rond verschillende thema’s gemaakt. Denk aan thema’s als geboorte, school, vriendschap.

Margreet: “Jij bent de enige die met jouw ogen kan kijken. De enige die weet hoe het voor je is om te bestaan. Geen uur van jouw leven is inwisselbaar voor een uur uit het leven van een ander. Niemand is ook zo goed thuis in de wereld die jij bent als jijzelf. Valt er een betere reden te bedenken dan je eigen bestaan te kiezen als inspiratiebron bij het schrijven?”

De verhalen kunnen variëren van momenten/herinneringen zonder clou, anekdotes, tot verhalen met een kop en een staart. Soms herinner je je in eerste instantie weinig maar door er over te praten, te denken en te schrijven krijg je snel ideeën.

Voor iedereen die plezier heeft in schrijven

De cursus is voor iedereen die plezier heeft in schrijven. Het resultaat is altijd inspirerend. Deze korte cursus van vier lessen een maal in de veertien dagen op vrijdagmiddag cursus start 23 september. De andere data zijn 7 en 21 oktober en 4 november van 14.00 tot 16.00 uur. De cursus wordt gegeven in de bibliotheek van Heiloo, Westerweg 250.

Voor meer informatie bel of mail Margreet Schouwenaar: tel:0725332418 info@margreetschouwenaar.nl