VIP workshop: effectieve communicatie voor vrijwilligers

Algemeen
Als vrijwilliger wil je cliënten en deelnemers goed begeleiden en adequaat communiceren.
Als vrijwilliger wil je cliënten en deelnemers goed begeleiden en adequaat communiceren. (Foto: Pexels)

HEILOO - Het Vrijwilligers Informatie Punt verzorgt dinsdag 4 oktober van 19.00 tot 22.00 uur de gratis workshop ‘Effectieve communicatie’ in ’t Trefpunt in Heiloo.

Als vrijwilliger wil je cliënten en deelnemers goed begeleiden en adequaat communiceren met collega-vrijwilligers, of deze vrijwilligers effectief ondersteunen. Je wilt graag zo goed mogelijk overkomen en begrepen worden door de ander. Dan is het belangrijk te weten hoe je zelf communiceert en hoe dat bij de ander binnenkomt.

In deze workshop reikt Wessel Louis, trainer/coach in gedragscommunicatie handvatten en inzichten aan om hiermee aan de slag te gaan. Het Q4 DISC model zal hierbij centraal staan. Dit model is een instrument om inzicht te krijgen in iemands persoonlijkheidsstijl. Verschillende typen mensen hebben verschillende gedragsstijlen en basisbehoeften. Deze hebben invloed op de manier hoe wij ons gedragen. In de interactieve workshop krijg je op speelse wijze inzicht in het eigen voorkeursgedrag, inzicht in de stijlen van anderen en handvatten om beter af te stemmen op de ander: verbaal en non-verbaal.

De workshop is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk en kan via: www.vrijwilligersacademiebuch.nl

Voor vragen neem contact op met Sigrid Wijsman, Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo en Uitgeest. Tel.: 06-48500912.