Schilderskring Uitgeest exposeert in Witte Kerk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

HEILOO/UITGEEST - Vijf leden van de Schilderskring uit Uitgeest exposeren In het weekend van 1 en 2 oktober in de Witte Kerk: Anneke Brinkman, Dorota Poniatowska, Hetty Spaanderman, Ton Brakenhoff en Wilga Hoek. Het is werk van de afgelopen jaren. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken en met de kunstenaars te praten van 11.00 tot 16.00 uur in de wondermooie Witte Kerk in Heiloo aan de Heerenweg.

Schilderskring Uitgeest is in 2010 opgericht en is een groep van ongeveer 10 kunstschilders elk met hun eigen stijl en techniek. Van realistisch fijnschilderen met olieverf tot groot abstract in acryl.

Ze komen om de week bij elkaar in Dorpshuis ‘de Zwaan’ in Uitgeest waar ze schilderen naar model of stilleven en waar vrij gewerkt wordt zonder docent. Ook is er een groepje plein air schilders dat de mooie plekjes rond Uitgeest in beeld brengt. Wat de leden bindt is de liefde voor het tekenen en schilderen en het plezier om dit samen te doen en erover te praten.

De schilderskring gaat ook regelmatig, al dan niet samen, naar musea of exposities en exposeren ieder jaar tijdens de Kunstroute Uitgeest en af en toe elders zoals in de Witte Kerk in Heiloo, Heerenweg 32.

Hieronder alvast een aantal werken die straks te zien zijn tijdens de expositie:

Een werk van Anneke Brinkman. 

Een werk van Hetty Spaanderman.


Bijschrift - Picasa