Eden tijdens de eerste editie met Colyn in de Victorie
Eden tijdens de eerste editie met Colyn in de Victorie (Foto: aangeleverd)

Eindelijk weer dansen bij Eden

Algemeen

ALKMAAR - Na 2,5 jaar corona-stop vindt Eden eindelijk weer plaats in Podium Victorie in Alkmaar. Een wonderschoon techno-paradijs waar niks moet en alles mag. Een plek zonder zorgen, waar iedereen zichzelf kan zijn. Een plaats waar liefde, geluk en diepe melodieuze techno centraal staan: vrijdag 30 september kan er eindelijk weer gedanst worden. Tickets koop je hier.

Goede techno, gewoon om de hoek

Organisatoren Hoa Vu en Lu Luong, die zelf ook onder de naam Walu draaien en produceren, vonden 4 jaar geleden dat er een goede techno-avond ontbrak in Alkmaar en omstreken. “Vandaar dat we zelf iets hebben opgezet: de Victorie is daar de perfecte plek voor. Normaal gesproken zou je voor zo’n avond helemaal naar Amsterdam moeten reizen, maar met Eden hoeft dat niet meer. Nu kunnen ze op de fiets of zelfs lopend naar huis in plaats van te wachten op de eerste trein. Dat hebben wij zelf vroeger ook vaak genoeg gedaan, zelfs toen zeiden we al tegen elkaar: Alkmaar mist een goed technofeest.” Na twee uitverkochte edities, met namen zoals Colyn, Nuno Dos Santos, VNTM en Miss Melera, hebben ze nu weer een ijzersterke line-up weten te boeken. Dit keer staan op het programma Jonathan Kaspar (DE) met releases op labels zoals Kompakt en Innervisions, en de Belgische Moziz die afgelopen zomer nog op Tomorrowland draaide. Daarnaast hebben ze een lokaal talent genaamd 2088 uitgenodigd om de avond te openen. “2088 past perfect bij deze avond met zijn melodische sound. Hij heeft een succesvol label, genaamd Nova Collective, en produceert ook echt goede nummers die vast en zeker voorbij zullen komen.”

Lockdowns en Livestreams

Vu en Luong waren natuurlijk teleurgesteld dat ze na twee uitverkochte edities ruim 2,5 jaar moesten wachten om weer een feest te organiseren met publiek. Ze dachten in het begin dat de lockdown niet zo lang zou duren, dus na de tweede lockdown wilde het duo de mensen thuis toch vermaken. Vandaar dat ze in 2021 meerdere livestreams hebben georganiseerd met verschillende dj’s op één avond en vj Liza Renee die de visuals verzorgde. “Zo konden de mensen thuis toch Eden in hun woonkamer of slaapkamer beleven. De livestreams werden goed bekeken, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf op de dansvloer te staan en Eden in de club te beleven en daarom zijn we ook heel blij om vrijdag 30 september weer te mogen dansen met publiek. We hopen dat iedereen in Alkmaar en omstreken ons heeft gemist en dat we samen het nieuwe clubseizoen knallend kunnen beginnen”.

De volgende editie van Eden staat gepland voor vrijdag 30 september van 22:00 – 04:00. Kaartjes zijn te verkrijgen via de website van Podium Victorie.

Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Aan de slag voor een toekomstgerichte bibliotheekvoorziening in Heiloo Algemeen 23 nov, 19:08
Afbeelding
Nederlandse kerken kleuren 23 november rood op #RedWednesday Algemeen 23 nov, 17:57
Afbeelding
BUCH-gemeenten pioniers in circulair maakonderwijs op basisscholen Duurzaam 23 nov, 17:33
Afbeelding
Inschrijving geopend voor WereldLichtjesDag 2022 Algemeen 23 nov, 15:24
Afbeelding
Jaren 80 dansavond in Buk Buk Uitgaan 23 nov, 11:12
Afbeelding
Digicafé over beheer en beveiliging in Bibliotheek Heiloo Algemeen 23 nov, 09:00
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
In de Cultuurkoepel: Concert Mosa Trio met Bergens Symfonieorkest Uitgaan 22 nov, 14:04
Afbeelding
Word volgend jaar ook vriend van Sinterklaas in Heiloo Algemeen 22 nov, 13:53