De Kinderboekenweek staat het in teken van de natuur.
De Kinderboekenweek staat het in teken van de natuur. (Foto: Bibliotheek Heiloo)

Kinderboekenweek in teken van de natuur

Algemeen

HEILOO - Dit jaar staat de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) in het teken van de natuur met het motto Gi-Ga-Groen!. Er zijn heel veel kinderboeken die je helpen de natuur te ontdekken en te begrijpen. Je vindt ze in de bibliotheek! En doe je dan ook mee aan onze Gi-Ga-Groene activiteiten?

Schrijvers lezen voor op Kinderboekenweekfeest

Er zijn mooie prijzen te winnen met onze schrijfwedstrijden. Zit je in groep 4, 5 of 6? Schrijf dan een groen gedicht! De schrijvers van de mooiste groene gedichten mogen komen voorlezen op het Kinderboekenweekfeest op 9 oktober. Zit je in groep 7 of 8? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd Brief aan de Natuur. De winnende brieven verdienen een podium in de Witte Kerk, en misschien wel een prijs! Lever je groenste gedicht of je mooiste brief aan de natuur vóór woensdag 5 oktober in bij Bruna of de Bibliotheek. Mailen kan ook: info@bibliotheekheiloo.nl

Vraag je opdrachtvel bij de balie en doe mee met de speurtocht: zoek alle stickers met vragen over de natuur. Voor iedereen die kan lezen of luisteren! En heb je je telefoon of tablet mee? Download dan onze Kinderboekenweekgame (gratis in de bibliotheek) en speel het spel: ben jij Gi-Ga-Groen.

Elke week wordt er voorgelezen in de bibliotheek, en in de Kinderboekenweek maken we daar een groen feestje van: op woensdagmiddag (5 en 12 oktober) om 14.30 uur voor kinderen van 3-7 jaar en op vrijdagochtend (7 en 14 oktober) om 10.30 uur voor kinderen van 2-4 jaar.

Activiteiten voor de allerkleinste

Peuters en hun ouders, opvoeders, oppas zijn van harte welkom voor leuke, kleine activiteiten rondom spelen en lezen, met als thema: Samen delen, samen weten. Het is de week van de opvoeding, en voor elke opvoeder is het fijn om te weten: we doen het samen! Denk mee over thema’s als diversiteit, meertaligheid en mediawijsheid, en ga met elkaar in gesprek.

Schrijversmarkt met workshops

Het grote Kinderboekenweekfeest wordt geopend door de Burgemeester, en daarna zingen en dansen we het lied Gi-Ga-Groen van Kinderen voor Kinderen. Na de prijsuitreiking van de Kinderboekenweekwedstrijden wordt de schrijversmarkt geopend: je kunt veel kinderboekenschrijvers uit Heiloo en omgeving ontmoeten en meedoen aan leuke workshops. Er is ook een Gi-Ga-Groen Scherm. Wil jij graag nog een keer een leuk of spannend moment beleven? Neem je eigen foto mee en speel, dans of wandel je foto in! En kom je ook even kijken bij de imker en de boswachter? Georganiseerd door Bruna, de Witte Kerk en Bibliotheek Heiloo, met medewerking van Margreet Schouwenaar en de Muziek- en Dansschool Heiloo.

Tijdens deze BYOR-workshop ga je met elkaar een creatief ontwerpproces in: brainstormen, een ontwerpschets maken, prototypes bouwen, testen en presenteren. Je wekt je eigen kunstwerk tot leven met BYOR! Deelname € 6,-, opgave vooraf via www.bibliotheekheiloo.nl


Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Aan de slag voor een toekomstgerichte bibliotheekvoorziening in Heiloo Algemeen 23 nov, 19:08
Afbeelding
Nederlandse kerken kleuren 23 november rood op #RedWednesday Algemeen 23 nov, 17:57
Afbeelding
BUCH-gemeenten pioniers in circulair maakonderwijs op basisscholen Duurzaam 23 nov, 17:33
Afbeelding
Inschrijving geopend voor WereldLichtjesDag 2022 Algemeen 23 nov, 15:24
Afbeelding
Jaren 80 dansavond in Buk Buk Uitgaan 23 nov, 11:12
Afbeelding
Digicafé over beheer en beveiliging in Bibliotheek Heiloo Algemeen 23 nov, 09:00
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
In de Cultuurkoepel: Concert Mosa Trio met Bergens Symfonieorkest Uitgaan 22 nov, 14:04
Afbeelding
Word volgend jaar ook vriend van Sinterklaas in Heiloo Algemeen 22 nov, 13:53