Column

Herman vindt er wat van (9): ‘Zeurvis’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

door Herman de Jager

Ooit was ik werkzaam voor een groot bedrijf. Ons afdelingsdevies was ‘Excellente Service’. Dus: niet alleen doen wat gevraagd wordt, maar ook meedenken hoe het beter kan. En alles op tijd en op maat afleveren.

Als je anno 2022 service verwacht, word je als zeurvis in de wacht gezet. Voorbeelden te over. Weggeraakte postpakketten: schering en inslag. Om je verhaal te doen moet je eerst een telefoonnummer achterhalen en als je die uiteindelijk belt, word je eeuwig aan het lijntje gehouden. Als je -wonderbaarlijk- een echt persoon te spreken krijgt, komt er geen oplossing, hoogstens een excuus.

In het restaurant roept de ober van 10 meter afstand ‘Wat mot je drinken?’, en als je dan aangeeft dat je ook wat wil eten dan gilt-ie dat de keuken al dicht is. Personeelstekort. Net als bij taxibedrijven, die je uren laten wachten. Zonder bericht.

In een theatercafétje waar de keuken wel open was, moest ik 5 kwartier op mijn bestelling wachten. De serveersters liepen hun benen uit hun lijf en beklaagden zich bij mij over het incapabele keukenpersoneel. Maar ja, je mag blij zijn dat er IEMAND staat, dus ‘nog even geduld a.u.b., u wordt zo spoedig mogelijk geholpen’. Terwijl de voorstelling reeds begonnen was, werden er 5 koude maaltijden op mijn tafel gesmeten als goedmakertje. Echt.

Afrekenen? Alleen met PIN -maar die deed het niet vanwege een storing. “O, dan kunt u wel even pinnen bij de geldautomaat. O nee.  Die is weggehaald vanwege plofkraakgevaar …”

Vandaag: een bons op de deur. De servicemonteur voor de zonnepanelen. Echt?! Nu al? Ik had pas 322 dagen geleden aangegeven dat er een storing was!!

Wil je reageren op de column? Stuur een bericht naar: reacties@hermandejager.nl  Wil je je reactie teruglezen in de krant? Zet onze redactie in de cc: redactie.nhe@rodi.nl