Tineke Leering en Eerlijk & Werelds exposeren in Bibliotheek Heiloo

Algemeen
Een van de werken van Tineke Leering te zien in Bibliotheek Heiloo
Een van de werken van Tineke Leering te zien in Bibliotheek Heiloo (Foto: Tineke Leering)

HEILOO - Tineke Leering en Eerlijk & Werelds exposeren tot 3 december in Bibliotheek Heiloo. Deze expositie is te bezoeken tijdens openingsuren.

Tineke Leering: “Al van jongs af aan kijk ik in beelden die ik vast wil leggen, zowel met tekenen, schilderen als fotografie. Ik probeer mijn creativiteit vast te leggen in mooie plaatjes, soms ook met een beetje humor.’

Sinds 2010 is Tineke lid van Heilooër fotoclub HAF (www.fotoclubheiloo.nl), waar ze veel geleerd heeft door haar foto’s te delen, er feedback op te krijgen en door te kijken naar foto’s van andere fotografen. “In de loop der jaren heb ik diverse cursussen gevolgd en op deze manier is mijn eigen fotografisch handschrift ontstaan.”

In de expositie laat Tineke ook haar project ‘Het derde beeld’ zien. Deze serie is tijdens corona ontstaan. “Ik heb steeds twee van mijn eigen foto’s over elkaar gezet. Mijn zoektocht leverde vaak verrassende beelden op. Door steeds weer nieuwe beelden samen te voegen leer ik wat wel en niet past. Het leuke aan dit project is dat soms doodgewone foto’s samen toch een fraai (derde) beeld opleveren.”

Verder laat ze in deze expositie enkele andere fotografiewerken zien. Tineke hoopt met haar foto’s de kijker te stimuleren om zelf ook creatief aan de slag te gaan.”

Eerlijk & Werelds in vitrines Bibliotheek Heiloo

Eerlijk & Werelds exposeert in de vitrines van de bibliotheek. Te zien zijn gevarieerde kunstnijverheid artikelen van glas, aardewerk, hout en gerecycled metaal uit o.a. Zimbabwe, Indonesië, Ghana, Sri Lanka enz. Tevens leuke en verantwoorde cadeaus voor de komende feestdagen.

De tekst loopt door onder de afbeelding>>


Producten afkomstig van kleine zelfstandigen uit ontwikkelingslanden. (Foto: aangeleverd)

Eerlijk & Werelds, voorheen Wereldwinkel Heiloo, verkoopt al meer dan dertig jaar unieke en authentieke producten. Deze zijn afkomstig uit ontwikkelingslanden en passend bij de trend van het moment. De producenten uit bijvoorbeeld Thailand, India, Mexico, Indonesië of Zimbabwe zijn voornamelijk gemaakt door kleine zelfstandigen. Met de verkoop van deze producten kunnen deze producenten een leefbaarder bestaan opbouwen. Hierdoor zijn ze in staat om fatsoenlijk te wonen, hun kinderen naar school te sturen en gebruik te maken van medische zorg.

Meer informatie: www.bibliotheekheiloo.nl