Techlab op Kindcentrum De Duif feestelijk geopend door onze burgemeester

Algemeen
Burgemeester Ten Bruggencate en kinderburgemeester Maurits vuren een waterraket af en openen daarmee het Techlab op De Duif.
Burgemeester Ten Bruggencate en kinderburgemeester Maurits vuren een waterraket af en openen daarmee het Techlab op De Duif. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Burgemeester Mascha ten Bruggencate opende donderdag 24 november samen met kinderburgemeester Maurits van Schouten uit groep 8 het nieuwe Techlab van kindcentrum De Duif. Deze tot techniekruimte omgetoverde zeecontainer werd door het afschieten van een waterraket officieel in gebruik genomen.

Het mooiste om te zien is de verwondering bij de kinderen 

Meester Peter Liefting, techniekcoördinator op het kindcentrum, gaat elke donderdag met kleine groepjes kinderen aan de slag: “Het mooiste om te zien is de verwondering bij de kinderen over techniek. Bij kleuters gaan de lessen over drijven en zinken en de kinderen van groep 3 bouwen een autootje van hout, dat door een elastiekje wordt aangedreven. In groep 4 timmeren we een doolhof en groep 5 maakt een borstelrobot van een afwaskwast. In de bovenbouw werken we met stroomkringen, solderen we een zenuwspiraal of leren kinderen ontwerpen, programmeren en 3D printen.”

De techniekcoördinator vervolgt: ‘Omdat op Kindcentrum De Duif alle ruimten in gebruik zijn, was er geen plaats voor een technieklokaal. Natuurlijk zijn technieklessen ook mogelijk in de klas, maar in verband met gereedschappen en technische apparatuur is dat niet zo praktisch. Op zoek naar een oplossing ontstond het idee om een zeecontainer in te richten als Techlab. En dat is gelukt! Ouders hielpen bij de inrichting van de werkplekken en er zijn materialen en gereedschappen aangeschaft. En als het weer het toelaat kunnen we ook buiten werken.”

Kindcentrum De Duif trots op Techlab

Directeur Annemiek van de Vliet is trots op het Techlab: ‘Op deze manier maken we technieklessen bereikbaar voor al onze kinderen en kunnen ze praktisch en creatief aan de slag. Het is mooi om te zien hoe trots en blij de kinderen zijn als ze zelf een werkstuk hebben gemaakt. Daarmee leren ze belangrijke vaardigheden en ze ontdekken waar hun talenten liggen.’ Fotobijschrift: Burgemeester Ten Bruggencate en kinderburgemeester Maurits vuren een waterraket af en openen daarmee het Techlab op De Duif.