Filosofisch atelier in Atelier Lifre in Heiloo

Algemeen
De creatieve geest aan het werk.
De creatieve geest aan het werk. (Foto: Pexels)

HEILOO - Heeft u interesse om met anderen te filosoferen? Kom dan woensdag 15 februari van 14.30 uur tot 16.00 uur naar het Filosofisch atelier. Twanneke Dijkstra is docente filosofie en levensbeschouwing en begeleidt de filosofische gesprekken. De vraag/onderwerp wordt op de bijeenkomsten met de deelnemers samen gekozen. Het Filosifisch Atelier is leuk voor mensen die graag dingen in twijfel trekken (en vooral ook hun eigen standpunten), kritisch nadenken en graag met anderen van gedachten wisselen over  triviale levensvragen.

Er zijn zoveel vragen waar je uren over kunt filosoferen; ‘Wat weet je zeker?’, ‘Zijn mensen ook dieren?’, ‘Wat maakt een goed leven?’, zijn zomaar een paar voorbeelden waarover je kunt filosoferen. Het goede antwoord hierop bestaat niet en de ideeën erover zijn eindeloos. Ze lenen zich dan ook goed voor een filosofisch gesprek. 

Samen bedenk je meer. Wanneer je met elkaar over een filosofische vraag praat en een onderwerp van verschillende kanten bekijkt, kom je soms tot verrassende nieuwe inzichten. Je oefent i het atelier ook in het vragenstellen en je traint het denkvermogen.

Het Filosofisch Atleier is gevestigd in Atelier Lifre aan Kennemerstraatweg 383 in Heiloo.

Aantal deelnemers: Maximaal 10. Bijdrage*: 10 euro per keer inclusief koffie of thee. Aanmelden via:        jadegeus1@gmail.com of telefonisch bij Lioba de Geus, tel.: 06 43 257 666.

*Van de bijdragen wordt grond gekocht via Landschap Noord-Holland, om aan de natuur terug te geven.