Kapeldagen voor communicanten bij Onze Lieve Vrouw Ter Nood in Heiloo

Algemeen
Het belooft altijd een mooie middag te worden, waar de kinderen spelenderwijs over het geloof leren.
Het belooft altijd een mooie middag te worden, waar de kinderen spelenderwijs over het geloof leren. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Op de kapelmiddag van het Onze Lieve Vrouw kunnen alle communicanten (bijvoorbeeld ook uit Hoorn en nadere gemeenten) kennismaken met het bisdom, het grootste Mariaheiligdom van Nederland. De Blauwe Zusters bieden er een programma aan vol met spellen en korte catecheses, verspreid over het hele park met haar kleine kapelletjes. 

Het belooft een mooie dag te worden

Het belooft altijd een mooie middag te worden, waar de kinderen spelenderwijs over het geloof leren. Ook de ouders zijn van harte welkom om deze bijzondere plek te ontdekken. 

Over de geschiedenis van Onze Lieve Vrouw Ter Nood

Het bedevaartsoord Onze-Lieve-Vrouwe ter Nood bevindt zich ten zuiden van Heiloo. Op een heuvel bij een als geneeskrachtig beschouwde waterput, de Runxputte, was hier in 1409 een kapel gebouwd, gewijd aan Onze Lieve Vrouw ter Nood, die in korte tijd uitgroeide tot een veel bezocht bedevaartsoord. Zie ook HIER. De communicanten van de RK H. Nicolaaskerk in Edam gaan elk jaar naar een kapelmiddag; Met de zusters wordt per communiegroep een datum afgesproken, meestal op een woensdag- of zaterdagmiddag. Soms is de kapeldag met communicanten uit een andere plaats van ons bisdom. 

Voor informatie en het maken van een afspraak mail naar: zusters@olvternood.nl of info@olvternood.nl of bel naar tel.: 072-50 51 288 (van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur)