Oosthonk darttoernooi groot succes

Algemeen
Oosthonk darttoernooi werd goed bezocht.
Oosthonk darttoernooi werd goed bezocht. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Met 32 dart liefhebbers was het een gezellige en sportieve avond in het Oosthonk in Heiloo. Na de poulefase streden de 16 sterksten in de winners knock-out en de andere 16 in de runners-up knock-out.

Jan Pureveen wederom de sterkste

Marco Schouten had slechts 13 pijltjes nodig om de snelste leg op zijn naam te zetten en Rob de Waard had met 118 de hoogste finish van de avond. Een aantal jonge talenten lieten zich gelden. Bij de winners met Indy Gul en Joe van Gend. Nick Admiraal liet zich bij de runners-up pas in de finale verschalken door routinier Ramon Vader. Natasja Kost was deze avond de beste dame met Elisa Kwadijk als tweede. Bij de winners streden Rein Glas en Job van de Steen om plek drie en vier met pas in de zevende leg de beslissing; 4-3 voor Job.

Finale

De finale ging tussen teamgenoten Marcel de Geus en Jan Pureveen. Beiden scoorden twee keer de maximum van 180 tijdens deze finale en op een leg na gingen ze allemaal binnen de 21 pijltjes uit. Beiden zweepten elkaar op tot hoogstaand dartspel, maar het laatste pijltje is het belangrijkst. Jan Pureveen checkte zes keer tegen Marcel de Geus een keer. Het afsluitende 601 toernooi staat voor 15 april op de agenda. Tot darts, tot in het Oosthonk!

Oosthonk darttoernooi werd goed bezocht.