Gemeente Heiloo ondertekent Woondeal 2.0 voor meer én betaalbare woningen

Algemeen
In de gemeente Heiloo worden circa 2.000 woningen gebouwd.
In de gemeente Heiloo worden circa 2.000 woningen gebouwd. (Foto: Adobe Stock)

HEILOO - Wethouder Ronald Vennik (Ruimtelijke Ordening en Wonen) zette woensdag 15 maart namens de gemeente Heiloo zijn handtekening onder de Woondeal 2.0 Noord-Holland Noord voor meer én betaalbare woningen. 

Dit deed hij samen met onder andere de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO) Hugo de Jonge. Met het ondertekenen van de woondeal wordt een afspraak gemaakt tussen het Rijk, de provincie Noord-Holland en de gemeenten in Noord-Holland Noord om tot en met 2030 maar liefst 40.000 nieuwe woningen te bouwen.

In de Woondeal hebben de provincie en gemeenten in Noord-Holland Noord afgesproken welke bijdrage zij kunnen leveren aan de nationale woningbouwopgave en wat daarvoor nodig is. Ook zijn er afspraken gemaakt over waar de woningen moeten komen, het soort woningen en het segment waar de woningen in moeten vallen. In de Woondeal wordt ingezet op de bouw van 184.000 woningen in Noord-Holland, bijna een vijfde van de nationale opgave. In de gemeente Heiloo worden circa 2.000 woningen gebouwd.

“Er is in Heiloo net als in de rest van Nederland veel behoefte aan betaalbare woningen. Met deze ondertekening zetten we een mooie stap in de goede richting”, aldus wethouder Vennik.