Column

Herman vindt er wat van (26): Onderwerp

Column
Het thema van deze week: wat de media over ons uitstrooien
Het thema van deze week: wat de media over ons uitstrooien (Foto: Pexels)

Gisteren was ik op een feestje. “Jij bent toch die Herman?! Leuk, je stukjes, ik lees ze elke week. Ik ben het er niet altijd mee eens hoor! Is dat nou niet moeilijk, om elke week weer een onderwerp te verzinnen?” Mijn antwoord was: “Nee hoor! Er is elke week wel een onderwerp waar ik me druk over kan maken,. Sterker nog: elke dag! Weet je wat ik vandaag op de radio hoorde?”

Onderwerp

Daarop ontspon zich een gesprek waarbij ik ter plekke besloot dat het thema van deze week gaat over wat de media over ons uitstrooien. Het lijkt wel alsof men er behagen in schept om ons constant met nieuwe angstgevoelens op te zadelen. Deze week had ik alweer dat gevoel dat ze helemaal van de pot gerukt zijn op de radio. Ik hoor reclame over binnenblijven en zelftesten kopen in verband met virussen, dat er zoveel mensen ziek worden van het koken op gas, dat we binnen moeten blijven omdat het glad kan zijn, dat we een helm op moeten omdat we op een snorfiets rijden die minder hard gaat dan een elektrische fiets – waarvoor geen helmplicht is … ‘t Lijkt wel steeds gekker te worden. Zo ook de berichtgeving over Extinction Rebellion, na de terrorist de nieuwe te vrezen vijand. En beseft u dat we een jaar geleden nog een soort van opgehokt zaten, met verplichte bekpampers, QR-codes en 1,5 meter afstand? Nou, over dat soort dingen maken wij columnisten ons druk.

En dan zou ik daar nog aan kunnen toevoegen: het recht om vreedzaam te demonstreren, oversterfte, de oorlogsretoriek rond Oekraïne en dienstplicht.

Maar ja … ik heb in de krant maar 275 woorden hè?

Wil je reageren op de column? Stuur een bericht naar: reacties@hermandejager.nl  

Wil je je reactie teruglezen in de krant? Zet onze redactie in de cc: redactie.nhe@rodi.nl